Hány darab ruhával érdemes így számolnom?
Elkezdtem nézegetni a babaruhákat, január közepére vagyok kiírva és próbálom minimalizálni a költségeket. Kisfiúval vagyok várandós, az alábbi dolgokat tervezem venni, de nem tudom miből hány darabot kéne beszereznem úgy, hogy mire kinövi az adott dolgokat már lassan benne leszünk a tavaszban.
Tehát amiket terveztem és nem tudom mennyi kell belőlük:
-rövid ujjú body
-hosszú ujjú body
-rugdalozó
-overál (ebből kell több féle? Úgy értem találtam olyat is, aminek ugyanúgy lábrésze is van, és ilyen zsák formájút is
-kis kesztyű
-sapka
Annyit még hozzátennék, hogy panelban lakunk, télen eléggé megy a fűtés, és ugye úgy számoltam, hogy márciusig ki se mehetek nagyon majd a babával...
56-62 méretből
Hosszúbody kb 6-8db
rugi szerintem elég 5-6 db
Overálból 1db jó legyen, ami szempontok szerintem hogy meleg, nagy, és a kis kezét ki tudja venni, nekünk pl szopta az ujját és idegbe jött ha nem fért ki a lukon a keze.
Takaró 2-3 db
Hálózsák attól függ hogy hány fok szokott lenni nálatok, nálunk pl nagyon meleg van így nem is kellett.
Viszont ha kevés ruha van akkor nyálkendő mindenképp fog kelleni mert tuti lebukja, kicsorog a száján ez-az. Plusz én talpas nacit csak 62-es mérettől adtam rá, zokni sztem ilyen kicsinek hót felesleges és sapkából is max 2-2 meleg meg cérna. Ha meg kimentek 1 db vastagabb rugit is ajánlok valami polár anyagút, de ha találsz olyat vegyél aminek mind2 lábrésze patentos mert baromi nehéz beletuszkolni azokba a lábaikat mikor már van rajta egy pamutrugi. Kb ennyi ami eszembe jutott
Hat, ez oszinten menet kozben derul majd ki, de ruhakat barmikor lehet venni illetve rendelni, szules utan is, szoval nyugi, nincs semmi baj, ha nem lesz eleg elsore :D
Szerintem en kb 10 db hosszu ujju es 10 db rovid body-t vettem 56-os meretben, ezen kivul 10 db rugit illetve 3 db nadragot.
Aprilisban szultem (3 eve) nem tudtam, hogy pontosan milyen ido lesz, hogyan fogom oltoztetni a babat.
Ezen kivul vettem meg 5-5-5 darabot mindegyikbol 62-es meretben. Tudom, hogy az 56-ost szoktak hordani a legkevesebb ideig a babak; de nalunk 1,5 honapig volt jo a kisfiamra, igy nem bantam meg, hogy kezdesnek ennyit vettem es meg ez is keves volt.
Amit a legtobbet hasznaltam vegul, az a hosszu vagy rovid body+rugi volt, mert sokaig hideg volt.
Es nagyon bukos babam volt, igy ennyi ruha nem volt eleg, pontosabban nem akartam naponta mosni, szoval rendeltem meg szules utan utanpotlast, de azokbol mar talan inkabb 62-es meretet vettem, nem tudtam elore, hogy mi meddig lesz jo.
Azert ha lehet, ha te nem is mesz ki a lakasbol marciusig, egyeni dontesed, de a babat vigye akkor a ferjed setalni 🤣
Nem kell bent rohadni, telen se. Annyi van, hogy nyilvan borzasztoan rossz idoben, tehat szel, vihar, 0 fok alatti homerseklet, akkor tenyleg nem erdemes kimenni.
De egyebkent lehet.
Amikor szultem, nalunk pont kb 6-8 fok volt. 4 napos koratol vittuk setalni, kellett is nagyon, persze en kb csak 15 percet birtam menni sokaig, mert meg nem voltam jol a borzaszto szulesem utan, de a ferjem sokszor kivitte tobbre is.
Kell a friss levego, a mentalis egeszseged miatt is :)
Köszönöm, ment mindenkinek a zöld kéz! :)
Téli babáknál az overal fölé még milyen vastag takarót raktok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!