Milyen őszi-téli ruhákra van szüksége egy babának?
A kisfiam most négy hónapos és lassan vásárolom össze a melegebb ruhákat.
Rövidujjú vagy ujjatlan body kell e neki? Harisnya? Vagy mit adtok egy fiúra nadrág alá? Ki mit szerez be és miből mennyit kb.? Kabát kell ilyen kicsinek vagy elég az overál?
Attól függ,mit adsz rá. Ha rugit,az alá jobb a rövid ujjú body,mert van amelyik ruginak szűk az ujja.
Ha nadrág+body,akkor legyen pár rövid,de a nagyobb rész hosszú body. Efölé mehet kardigán.
Én inkább felülre öltöztettem mindig, nem alá. A legjobb a fejrésznél összehúzható bundazsák,ebbe beteszed a benti ruhába,cipzár fel és kész. Autóba vagy ha bemész valahová,cipzár le, kimész megint fel. Ha védőnőhöz stb mész,nem ordít az öltöztetés miatt,ha hazaérsz és alszik nem kell felkelteni a levetkőztetéssel. Szóval én bundazsák párti vagyok 😁drágább mint egy overál na de a hordozóra való kb 1 éves korig jó,a babakocsira való meg több évig. Viszont a fejnél összehúzható a jó,ott nem megy be a hideg vállnál.
Átmeneti overál és téli overál, átmeneti sapka, vastag sapka. Ennyi.
Ezek alá a benti ruha megy. Az meg ugye attól függ, hogy bent hány fok van, hideg- vagy melegburkolat, milyen fűtés.
Nálunk 22 fokban rövid vagy hosszú ujjú body + leggings vagy harisnya volt a benti téli holmi (egyik gyerek kicsit fázósabb, másik izzadós). Nem kellett több.
Fúú én biztos nem tudtam volna 1 évig rugdalózóban tartani szegényt éjjel, nappal. :D
Nekünk sokkal kényelmesebb és praktikusabb volt újszülött korban is már az, hogy felül egy átlapolós body volt rajta, alul pedig talpas nadrág, vagy legging/melegítő és zokni. Ha mentünk valahová csinosabban öltöztettem, de mi a rugit éjjel-nappal csak az első 1-2 hétben használtuk, utána csak aludni adtam rá. Egy babának, akinél már a mozgásfejlődés is beindult, szerintem egyáltalán nem kényelmes ébrenlétkor is a rugdalózó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!