Két hónapos babát hogyan öltöztessem fel és mennyi
ideig vihetem ki télen babakocsiban egy sétára?
Figyelt kérdés
Eddig mindig a karomba vittem ki pár percre az udvarra, hogy levegőzzön egy kicsit. De mióta eljött a december félek kivinni nehogy megfázzon. A háziorvos szerint ki kellene vinni legalább pár naponta ha nem is naponta. Hogyan öltöztessem fel? Milyen rétegesen? Hány fok legyen kint a hőmérséklet ami még elmegy télen?
A mi ruházkodásunk: Hosszú ujjú body, harisnya, rugi és bundazsák. Ha mínuszok vannak, akkor egy plusz vékonyabb kis kardigánt is rá szoktam még adni. Egy vékony sapi, plusz fejre megy a bundazsák kapucnija is, ráadom a zsákhoz tartozó kesztyűcskéket is, baba a mózesbe, rá egy pléd és még a babakocsihoz tartozó takaró elemet is ráteszem. Általában 1 órás sétákat teszünk, gyakorlatilag az alvás idejét tölti a kocsiban és köszöni, ránézésre imád a friss levegőn aludni. Amikor indulunk még izeg-mozog, öt perc múlva meg mint akit elkábítottak. :)
Ha kézben viszed ki, akkor bundazsák, jól bebugyolálva egy pléddel és kész. Nem kell félteni, nem fog megfagyni, mindkettőtöknek jót tesz napi 1-2 óra séta ilyen időben is. :)
2021. dec. 13. 13:18
12/18 anonim válasza:
Benti ruha (hosszú body, ujjatlan talpas rugi), sapka, overál. Így pár naposan is vittem a téli babáimat, 2-3 hetes koruktól kezdve 2 órára minimum (imádom a telet). Egyikük sem volt beteg közösségig.
2021. dec. 13. 14:32
13/18 anonim válasza:
Itt mindenki viszi sétálni, hát én nem. Sajnos első fuvallattol arcureg gyulladásom van, így csak kicsit viszem ki nem 1-2 órára mondjuk enyém séta nélkül is alszik, ha nem így lenne én is vinném sétálni.
2021. dec. 13. 14:36
14/18 anonim válasza:
12# De durva... Én utálom a telet és rajtam is 3 réteg ruha van minimum a sétáknál, szerintem a babám is megfagyna annyi ruhában, amennyi a tiéden van. :D Tök érdekes és egyben tök jól mintázza is mennyire nem vagyunk egyformák!
2021. dec. 13. 15:26
15/18 A kérdező kommentje:
Akkor úgy van hogy amennyi réteg neked jó + 1 a babán. Én vastag kabát, sapka, kesztyű, sál rétegesen+ bakancs, míg a férjem kiskabátba meg tornacipőbe 😂😂😂
2021. dec. 13. 16:21
16/18 anonim válasza:
Ez a plusz egy réteg mantrázásása annyira baromság. Mindenki máshogy öltözik, más a komfort érzete.. Kihez képest plusz 1 réteg..?
Szerintem a babát figyeld és ellenorizd, a hatanal, tarkójánál nem-e izzad, hideg. Arcán is biztosan látod, érzed ha melege van/fazik
2021. dec. 13. 18:05
17/18 anonim válasza:
3 hónapos a lányunk. Megyünk vele mindenhová, reggel és késő délután is sétálunk minimum 1-1,5 órát (ha nincs -10 fok és orkán kint).
Január végén Amerikáig utazunk vele, más meg azon rugózik, hogy egyáltalán a házból kimehet-e a gyerekével... Azta.
2021. dec. 26. 22:43
18/18 anonim válasza:
A miénk ősszel született, eszem ágában se volt kivinni a mínuszokba egy ilyen pici babát, amúgy is teljesen tapasztalatlan és kimerült anyuka voltam, sehová nem hiányzott még, hogy naponta öltözködjünk mindketten le-fel. -5 fok alatt még most is meggondoljuk. Nem lett beteges baba, igazából már több, mint egy éves, és lekopogom, sose volt beteg. Ha nagyon szeretnél menni séltálni, menj vele, de szerintem öltöztesd fel nagyon jól, amiket itt néhány válaszban olvasni (benti ruha+overál) az jó, ha még jön rá bundazsák és takaró, magában kevésnek tűnik. Sapinak mindenképp béleltet, ami a fület is takarja. Nyakát, kezét is védje valami, az arcára pedig védőkrém, mi shea vajat használunk az orrára és a pofijára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!