Újszülött ruhákat mikor//hogyan/mivel mossatok? (Több lent)
Figyelt kérdés
Csak par hónap mulva születik elso kisbabank es mar vettem ruhákat, azokat a mi ruhainkkal 30 fokon ECO egg-gel, illetve Lenor oblitovel mar kimostam, de gondolom majd meg egyszer ki kell oket mosni? Ekkor magasabb hőfokon érdemes mar, mert hogy újszülöttnek lesz? (Bocsi ha hülyeség) es lehet keverni a mi ruhainkkal? Illetve később, amikor mar “hordja” a ruhákat, akkor hogyan mossatok?2020. aug. 27. 15:43
1/14 anonim válasza:
2/14 anonim válasza:
Én fél éves koráig mostam külön a ruháit. 60 fokon,ariel géllel és lenor sensitive öblítővel. Amikor még vártuk őt,az új ruhákat is ugyanígy kimostam külön és be a szekrénybe. 37 hetes voltam akkor. Direkt nem mostam előbb,hogy ne kelljen kétszer mosni. Vasalni én csak a textil pelusokat vasaltam ki.
3/14 anonim válasza:
Az én kislányom 2 éves de még mindig külön mosok mivel borzasztó érzékeny a bőre és egyből ekcémás lesz. Én már az elejétől külön mosom, sensitive mindennel de abból ki csak 1 fajta vált be. Nagyon sokáig kerestem, nagyon sokáig szenvedtünk az ekcémával. 1 éves volt amikor próbáltam a miénkel mosni, hát kár volt. Utána 1.5 évesen újra próbáltam és ugyan úgy rossz volt. Ez baba függő szerintem. De én nem merném a miénkel mosni a következő baba ruháit sem. Nem nagy fáradtság külön mosni, a végén csak hajtogatni kell.
4/14 anonim válasza:
Mindhárman érzékeny bőrűek vagyunk, folyékony Persilt és Lenort használunk, de nagyon minimálisan. 30-60 fokon mosunk, mixelve. A gyerek bőre bírja a legjobban a strapát :)
5/14 anonim válasza:
Az első évben én is külön mostam. Folyékony mosódióval, és ecettel öblítve. (Én a sajátjainkat is így mosom, mert érzékeny a bőröm).
6/14 anonim válasza:
Ja, bocs, nem írtam bele, de 40 fokon.
7/14 anonim válasza:
Én első alkalommal sem mostam magasabb hőfokon őket. Olyan 34-35. hét körül mindent kimostam sensitive mosószerrel és sensitive öblítővel, 40 fokon, kímélő programon. Az első babánk 36. héten született, így örültem, hogy hamarabb mostam, mint ahogy mindenki javasolta. Most a másodikat várjuk, 35 hetes vagyok, már minden ki van mosva és minden készen áll. Ki is vasaltam mindent, de én nem a “fertőtlenítés” miatt, hanem egyszerűen úgy tetszik minden ruha, ha ki van vasalva. A 4 évesem ruháit is vasalom még mindig, sőt a sajátjaink közül is nagyon sokmindent.
8/14 anonim válasza:
Újszülött kora óta együtt mosom a miénkkel 30 fokon, semmi baja nincsen. Ecettel öblítek, sima mosószer. Nincs annyi ruhája, hogy külön megtelítse a mosógépet.
9/14 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat x
2020. aug. 27. 17:48
10/14 anonim válasza:
Első alkalommal 60 fokon normál mosókapszulával és öblítővel mostam+ kivasaltam az összeset. Meglátom, hogy bírja majd a kis bőre. (29 hetes terhes vagyok) Ha érzékeny bőrű lesz akkor veszek babának való mosószereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!