Mennyire kell szigorúan venni az autósülések súlyhatárait?
Nekünk 0-18-as ülésünk van, 10 hónapos kora óta abban utazik a lányom, dönteni is lehet, ha hosszabb útra megyünk, és elalszik benne.
A fiamnál is nagyon sokáig használtuk, szinte 18 kg-os koráig (elég vékony, így elfért benne). Utana 9-36-os volt neki, de azt utálta. Már elérte azt a magasságot, hogy magasítón utazhasson.
11 hónaposan került a fiam 0-18-as ülésbe. Tény, hogy nem egy nagydarab gyerek, de konkrétan elveszett benne. Most 21 hónaposan fordítottuk menetiránynak mert már kínlódás volt háttal, nem szerette, de férni még mindig fért.
Ez az egész függ a gyerektől, üléstől. Ahogy írod szerintem még egy év alatt van. Én nem ültetnék menetiránynak, de ez is egyéni döntés. Olyan helyen vegyétek, ahol lehet próbálni, ott sok minden eldől. Nem a 30 dékán múlik.
Szia!
Ha már nem kényelmes neki a hordozó, nézzetek neki egy nagyobb ülést.
Én nem feltétlenül zárkóznék el a 0-18-astól sem, vannak jók a piacon. Sokan költséghatékonyság miatt már 9-25-ös ülést vesznek.
Azért azt vedd figyelembe, hogy nagy valószínűség szerint "elveszik" majd a nagyobb ülésben. Azt ajánlom, hogy gyerkőccel együtt menjetek el egy nagyobb bababoltba, ahol a szóba jöhető üléseket ő is próbálja végig, hogy ül benne. Ő fogja használni. Aztán a rostán maradtakat próbáljátok be a kocsiba, hogy egyáltalán, hogy fér el.
Mindenképpen dönthető legyen, hogy kényelmesen tudjon aludni.
Nálunk a legnagyobb gyerkőc volt olyan kicsiként, hogy mindig magasságra nőtte ki az üléseket. 10 hósan kapott egy 9-18-as ülést. Elmentünk egy bababoltba, beültettük az ülésekbe. Nem egynél a kialakítás miatt szinte összecsuklott. A maradékot meg bepróbáltuk a kocsiba.
2,5 éves sem volt, mikor a 9-18-at kinőtte hosszra, egy 15-36-ost kapott. Még mindig inkább abban utazik, pedig már bő 140cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!