Mi az az IsoFix a gyerekülésnél?
Találtam egy gyerekülést, ami meglehetősen szimpatikus, főleg mert széleskörű tartományban tudom használni, nem fogja egy hónap múlva kinőni a gyerek. [link]
Ez az isofix dolog mit jelent? nekem az autómban nincsen, attól betudom kötni biztonságosan?
Az isofix az a sárga kis izé a második-harmadik képen.
Idézek a leírásból, amit ha annyira tetszik ez az ülés, akár el is olvashattál volna:
Amennyiben az autó nem rendelkezik ISOFIX rendszerrel, abban az esetben az autó 3 pontos biztonsági övével köthető be
Viszont ha nem használod az isofixet akkor én nem is vennék olyat, drágább mint az öves bekötések.
Nem tudom ennek a márkának milyen a töréstesztje, de szerintem nem isofixes, 0-36-os ülés van nagyobb márkából, jó törésteszttel is, bár a nagy súlykategóriát átfogók sose lesznek olyan biztonságosak.
Vannak olyan autók, amikben vannak isofix csatlakozási pontok..
Az ilyen ülést nemcsak a biztonsági ővvel lehet bekötni, hanem az ilyen autóba az isofix rudakkal.
( tuti nem mozdul el,nem tud kirepülni az autóból... Stb)
Kérdező,biztos hogy nincs isofix az autóban? Ha nem tudod mi az,honnan tudod hogy nincs benne, hol kell keresni?
Ha tényleg nincs isofix,akkor biztonsági övvel kell rögziteni, de az ilyenekből én csak olyat vennék amit az ADAC ajánl.
"szimpatikus, főleg mert széleskörű tartományban tudom használni, nem fogja egy hónap múlva kinőni a gyerek"
Én 3 db üléssel megoldottam eddig, 6 éves a fiam, magasító kell még (hordozó 0-13 kg, 0-25-ös ülés, és 9-36-os van most).
Azt szokták mondani, minél nagyobb a tartomány, annál kevésbé biztonságos. Hisz nagyon más kell egy 10 hónapos babának, mint egy 7 éves gyereknek.
Szóval ezt még gondold át.
Amúgy ez szerintem biztos nem használható 36 kg-ig... mármint ebbe nem fér bele egy 6-8-10 éves gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!