Van olyan, hogy túlzásba vitt hordozás?
Van olyan baba, akinek kára származott a sok hordozásból? Pl megkésett mozgásfejlődés vagy hasonló.
Ja, és mire mindanátok azt, hogy túl sok? 0-4 hónapos kor között.
Ha minden ébren töltött percében hordozod, az már biztos árt. Szerintem.
Bár a hordozósok még erről is azt mondják, hogy nem árt.
Mindent túlzásba lehet vinni. Még a szeretet, gondoskodást is...
Jó példát írtak felettem már. A hordozás amúgy szerintem még nem elég régi, ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni. (Még akkor sem ha az afrikai törzsekben évszázadok óta ez a szokás, őket ugyanis nem vizsgálta senki, pláne nem nyugati orvoslási elvárásokkal).
Most mindenki a kengurúra köpköd, én elhiszem, hogy nem a legmegfelelőbb. Én sem tenném bele a gyerekem, de lássuk be, sokan felnőttünk úgy, hogy kenguruba raktak és kutyabajunk. Újabb 40 év és lehet, hogy ugyanez lesz a konklúzió a kendőkkel.
Mint mindenben igaz szerintem itt is, a mérték az érték.
Én eléggé hordozáspárti vagyok, hordoztam a lányomat, fogom a születendő fiamat is, de szerintem igen, túlzásba lehet vinni. Mondjuk mikor anyuka a kendőmániáját erőlteti a gyerekre, és szerencsétlen hiába jelzi egyértelműen, hogy szeretné, ha kivennék, csakazértsem. Sajnos láttam ilyet, bár már nagyobb babánál, aki kúszott-mászott volna.
Igazából az a 0-4 hónapos kor, amit írsz, még elég pici, szóval őt még valószínűleg annyira nem lehet korlátozni sok mindenben, ha meg amúgy igényli a testközelséget, és úgyis folyton cipelni kéne, akkor már értelmesebb a kendő szerintem. Ettől függetlenül igen, szerintem otthon kéne próbálkozni mással lekötni, hasra tenni időnként. Lányommal ennyi idősen nagy hurcisok voltunk, de az ágyon hasalva is le lehetett foglalni azért, mutogattam neki dolgokat stb. Valahol ott érzem a túlzást már, hogy látom néha, hogy egyes anyukák nem is nagyon próbálkoznak, egyszerűbb berakni a kendőbe, és akkor csönd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!