Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » 5 hónapos babám a babakocsi...

5 hónapos babám a babakocsi mózes részében folyamatosan próbál "felülni" (otthon is ha háton van amúgy) mint aki hasprést csinál Ez azt jelenti, hogy átalakíthatom neki a sportra?

Figyelt kérdés
2018. okt. 12. 10:27
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Ha egyenes háttal ül magától, akkor válts sportra.

A babák általában négykézlábról ülnek ki először, nem úgy ülnek fel, mint a felnőttek.

2018. okt. 12. 10:39
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem simán rakhatod a sportrészbe. Nem kell teljesen megemelni a háttámlát csak az eslő fokozatban. Próbáld ki. Lehet szeretne már nézelődni a baba. Vagy ha olyan a babakocsi tedd rá a hordozót abból is kilát.
2018. okt. 12. 10:45
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
igen, csak legyen megdöntve kb 30-45 fokra. ne neki kelljen tartani a hátát.
2018. okt. 12. 11:12
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
1: ez igaz, ennek ellenére nekem ortopédus mondta, hogy 4-5 hónaposan már el lehet hagyni a mózest...a legjobb volna az autóshordozó, mert abban a lába emelt, kvázi "kagyló" ülésben ül, ebben a korban az a legjobb, de ha az nincs, akkor a sport is jó, csak nem szabad ültetni.
2018. okt. 12. 11:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk azt ajanlottak ,hogy sportreszt még ne.

5hosan volt ez nalunk is, 6hetig a hordozot tanácsoltak feltenni (feltéve,hogy nem tobb orat van benne, össz-vissz napi 2,5 tolthetnek el hordozoban seta celjabol)

2 hete lett 7honapos a kisfiam, akkor valtottunk sportrészre. Kicsit még most is korainak érzem, mert mászik, feláll, kúszik, forog 6hónapos kora óta, de olyan kis ügyetlenül ül.:)

2018. okt. 12. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet ültetni ha teljesen egyedül ki tud ülni és meg is tartja magát akármeddig kapaszkodás és támaszkodás nélkül. Az jelenti azt, h elég erősek az izmai és a gerince az üléshez. Én ebben a korban, mikor még nem ült, de szeretett volna nézelődni azt csináltam, hogy hasra fektettem a mózesben és a kupola anyagát felhúztam a mózesről, hogy kilásson. Ezt nagyon élvezte. Illetve akkor tettem át sport részbe teljesen fektetve, amikor már feltérdelt a mózesben és féltem hogy kiesik.
2018. okt. 12. 12:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs el mózesben, akkor meg lehet próbálni a sportrészt de csak kicsit emelve, ne üljön még. Az, hogy próbálja ülésbe húzni magát nem jelenti azt, hogy képes is ülni. Az enyémek addig voltak mózesben, amíg elaludtak - igaz alvásidőben is mentünk. 7 hónapos volt mindkettő, mikor áttértünk sportra. Az egyik ki is nőtte a mózest, a másik simán nem volt el benne. Egyébként ekkor is ültek fel önállóan, mégse bírtak a babakocsiban ülni sokat, pár hétig otthon is csak pár percig ment. Így 45 fokban volt döntve a háttámla. Pedig a kicsi 5 hónaposan felhúzta már magát néha ülésbe.
2018. okt. 12. 13:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Autós is van természetesen. Akkor megpróbálom azt egy rövid időre
2018. okt. 12. 15:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha nem csak 90 fokba lehet dönteni a sport részt, akkor nyugodtan.

A fiam is 5 hónapos volt amikor megunta a fekvést. A sport részben, körülbelül 30-40 fokos döntéssel feküdt onnantól a fiam a babakocsiban. Prímán kilátott, mégsem ült.

2018. okt. 12. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!