Több helyen is írják vízszintesig dönthető kocsiknál, hogy mózes nélkül is használható újszülött kortól. De hogyan? Ti mit gondoltok erről?
Én azért nem tennék bele újszülöttet, mert gondolom nyitottabb, így bele kell csatolni a babát. De nem biztos, sosem próbáltam ilyet.
Viszont az első kocsim egy Hartan volt, ami szintén ilyen "elven" működik, annyi különbséggel, hogy miután vízszintesig hátradöntötted a sportrészt, belerakod a puha mózeskosarat. Praktikus volt, csak óriási nagy és nehéz, szóval végül lecseréltem.
Fel lehet öltöztetni jobban csak pl széltől kevésbé védett, a baba sem biztos, hogy annyira biztonságban érzi magát, biztos van baba akinek mindegy mert vagy utál mindenféle babakocsit (van ilyen is) vagy simán elalszik bármelyikben.
Mi elrontottuk a babakocsi vásárlást és túl kicsi volt a mózes. 4 hónapos korában már sportrészt döntöttük vízszintes pozícióig és úgy fektettem le a babát. Bevallom, én utáltam így. Február volt, hála istennek az idei február nagyon enyhe volt, nem is igazán voltak minuszok, meg aztán márciusban sem.
mikor a nagyfiamat szültem akkor még 2 féle kocsi volt, ezek az új fajta multi kocsik és a sima mózeskocsik.
a multi kocsik ilyenek voltak, a batár sport kocsikat le lehetett dönteni és beletenni a babát. mi is ilyet használtunk. hasonlított a mózesre, mert a lábtartót teljesen fel lehetett hajtani, azonkívül bekötöttük a háton fekvő babát. nem tudom mit nem lehet ezen elképzelni, de találtam egy képet, így néz ki a sima kocsi lehajtva:
azt végképp nem értem, hogy az öltöztetés hogy jön ide, és tényleg nem kötekedni akarok, csak nem látom át mire gondolhatsz :) egyébként ugyanúgy van lábzsákja ezeknek a kocsiknak is.
én nem szerettem, újszülött korban nem volt praktikus, mert nehéz volt a kocsi, sport kocsinak meg nagy volt. de akkor nem volt választék, vagy 2 kocsit vett az ember vagy ilyet
Nekünk ilyen van. Minden része használható újszülött kortól. Úgy van megoldva, hogy van hozzá egy újszülött szűkítő nevű dolog, ami vízszintben tartja a gyereket. A mózesben, a hordozóban és a sportrészben egyaránt. Ezt csak akkor látod át jól, ha kipróbálod (pl. Brendonban). Mi felváltva használjuk ezeket a "feltéteket" a kocsinkon.
Úgy van, hogy be van kötve benne a gyerek és pl. a sportrészből jobban tud nézelődni, amikor erre már igény van, mint a mózesből. Pl. a miénk 3 hónaposan már igényelte, hogy - mivel magas a kocsi - ne legyen fala, és nézhesse a fákat, kerítéseket, madarakat. Nagyokat nevetett nekik, boldogan nézelődött.
Nekem őszi babám lesz, így olyan babakocsit választottam, ami télen védi őt. Ezért nekem fontos volt a nagy mózeskosár, mert az szélvédett, hóvédett, jó meleg tud lenni, jól be tudom majd bugyolálni.
A teljesen vízszintesig dönthető sportkocsit nem ajánlják annyira újszülötteknek, bár tény, hogy sokan használják. De hason fektetni benne már nem lehet / nem jó. Nagyon sok babakocsi ráadásul nem teljesen, 180 fokig dönthető vízszintesbe, hanem csak 170 fokig. Ekkor hason már nem rakhatod bele. Emellett kevésbé szélvédett is, mint a mózes.
Nekem ezért volt fontos a nagy mózes. Viszont nekem nem számított a babakocsi súlya. Ezt csak azért írom, mert a masszív, nagy mózesű babakocsik általában batár nagyok és nehezek tudnak lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!