Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ti hogy állítjátok be az 5...

Ti hogy állítjátok be az 5 pontos övet?

Figyelt kérdés
A 6 és fél éves lányomnak most vettünk új gyerekülést. Ha a lábak közötti övet előre állítom akkor túl távol van az öv. ha leghátra állítom úgy hogy kissé a feneke alól jöjjön az öv akkor nagyon jól tart viszont úgy nem kényelmetlen neki? Mivel szorosra húzom neki az övet így teljessen befeszül a lábak közé az öv. Kérdeztem tőle hogy kényelmes-e azt mondta hogy igen. Én viszont tuti kényelmetlennek érezném a helyébe. Hagyjam így neki?
2016. febr. 28. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
milyen ülés ez?ekkora gyereknek nem kell már 5 pontos öv,elég az autó saját öve a gyerekülésnél(15-36-os ülések)
2016. febr. 28. 17:09
 2/9 A kérdező kommentje:
britax frontier 85
2016. febr. 28. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:

ennyi idősnek már biztosnágosabb az autó saját öve.

mi 4,5 éves korában vettük ki az 5 pontost mert már a válla alól jött, így egy nagyobb fékezés is veszélyes volt már.

azóta is azt használjuk természetesen, még 4 centi hiányzik a magasítóhoz, de hagyjuk a háttámlát is 8-9 éves koráig.

szóval sehogy nem állítjuk a 6,5 évesemnek, ezért kár volt pénz kiadnod

2016. febr. 28. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:
ha jol látom itt nagyobb sulyig lehet az ülés övével becsatolni a gyereket,viszont akkor ez itthon nem szabályos ülés.
2016. febr. 28. 17:21
 5/9 A kérdező kommentje:
nagyon alacsony. muszáj neki az 5 pontos és felül a vállainál még így is lehet állítani egyet az övön szóval a magasságához jó. a boltba mindenképpen az 5 pontos ajánlották és úgy hogy a feneke alól jöjjön az öv a lábai között.
2016. febr. 28. 17:22
 6/9 anonim ***** válasza:
6,5 évesen és saját gyerekemből kiindulva szerintem eltudja dönteni,hogy kényelmes vagy még se...és ha majd még is kényelmetlennek érzi szólni fog. (Én az autó övével kötöm be)
2016. febr. 28. 17:35
 7/9 A kérdező kommentje:
akkor hagyom így az övet legalább jobban tartja az ökésben. Mondjuk így moccanni sem tud de neki így kényelmes.
2016. febr. 28. 17:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Mikor én voltam gyerek és 5 pontos övvel kötöttek be, én se tudtam moccanni se, de nem zavart, hiszen addig is mindig így voltam bekötve. Sőt, mikor még nem volt rugós öv az autónkban, akkor a simát is jónak találtam (aki nem emlékezne: fixen beállítható hosszúságú öv, ami nem enged előrehajolni, mint a maiak).

Másrészt nem tudom, mennyire olvastál utána a dolgoknak, de pont nemrég olvastam egy gyereküléses töréstesztről szóló cikket. Abban azt írták, hogy a szülők gyakran túl hamar szerelik ki az öt pontos övet az ülésből, mikor a három pontos még nem rögzíti jól a gyereket.

2016. febr. 28. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
A 15-36-os normál 3 pontos üléseket már 100-105 cm-es magasságtól tudod használni. Nem hinném, hogy ennél alacsonyabb, ha az is, az én nem túl nagy 3,5 éves lányom 100 cm. A Britax Frontier Európában nem szabványos ülés, szerintem felesleges volt megvenni.
2016. febr. 28. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!