Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Vissza az 5 pontosba 11 évesen?

Vissza az 5 pontosba 11 évesen?

Figyelt kérdés
10 éves korában kifűztem az 5 pontos övet a gyereküléséből azóta az autó övével van becsatolva. Nagyon hisztis csaj és nem ül normálisan benne. Dülöngél meg olyan mint ha ki akarna csúszni alul. Alacsony és vékonyka de jónak kellene már lennie a sima övnek is. Arra gondoltam hogy visszarakom az 5pontos övet mert azzal be tudom csatolni rendessen. Nála azt vettem észre hogy ha úgy érzi hogy tud mozogni az ülésben akkor megpróbál úgy helyezkedni ahogy neki jó de úgy meg nem biztonságos. Amikor 5 pontossal csatoltam be akkor mindig fegyelmezetten kellett ülnie mert nem tudott mozogni. De akkor is mindig csak szorosra húzott övnél müködött a dolog. A méretének még most is jó lenne az 5 pontos. Szerintetek visszafűzzem a belső övet?
2016. febr. 5. 11:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A kérdező ezt írta:

"Nagyon hisztis csaj és nem ül normálisan benne. Dülöngél meg olyan mint ha ki akarna csúszni alul. "

Na most egy 11 éves gyereknek már meg kellene értenie, hogy a biztonsági öv az miért van, és miért nem bújunk ki alóla. Az én gyerekeim sosem ellenkeztek, ha be kellett őket csatolni, nem is volt vita tárgya, kell, mint ahogy sapkát venni is kell, ha hideg van.

Ettől még az én gyerekeim is forgolódtak, nézelődtek jobbra balra, nem erről van szó, de hogy ennyi idősen egy gyerek nem képes elviselni a biztonsági övet, és hisztizik, az nem normális.

2016. febr. 5. 13:47
 12/20 anonim ***** válasza:

Én nem úgy értettem, hogy nem bírja elviselni a biztonsági övet, hiszen az 5 pontosnál sokkal kényelmesebb, és azt meg el tudná viselni.

Egy 11 éves gyerek ezt is, és még sok minden mást is meg kellene értsen, ettől még sok butaságot megcsinálnak, ettől még normális, és nem fogyatékos és nem is neveletlen gyerekek.

2016. febr. 5. 13:54
 13/20 A kérdező kommentje:
nem arról van szó hogy mozog csak ne bújjon ki az öv alól mondjuk. mert a sima autó övétből ki tudja bújtatni a vállát. vagy éppen direkt ne csússzon le mert úgy jobb neki. de ezt csak azért csinálja mert nem bir magával ha olyan kedve van. ha nagyon rászólok akkor megérti de én jobbak tartom az 5 pontos akkor is mert abban is tud mozogni csak abból nem tud kibújni. nem úgy akarom befegyelmezni hogy nem nézhet se jobbra se balra csak ne bújjon ki vagy ne csússzon le csak azért mert épp olyan kedve van. egyébként is semmi baja nincs azzal hogy ha 5 pontosba lesz becsatolva mert megkérdeztem tőle. azt mondta hogy hosszú úton jobban szeret abba ülni mert ha elalszik akkor kényelmessebb neki még akkor is ha szorosabban van becsatolva az 5 pontosba. a súlyának és a magaságának meg teljesen megfeleő a gyerekülés boltba megkérdeztem.
2016. febr. 5. 13:59
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha így van, akkor viszont magasról tegyél arra, hogy mások szerint való-e ennyi idős gyereknek az autósülés, tedd, ami nektek a legjobb, nincs miről beszélni.
2016. febr. 5. 14:01
 15/20 anonim ***** válasza:
én nem tenném, enyém 6 éves, már 2 éve az autó saját övével van bekötve. igaz, hogy iszonyú magas, akkor volt 118cm, azóta is szépen nőtt. nem hiszem, hogy meghatná őt ha 5 pontosba ültetném (bár neki már kicsi, a válla alól jött az öv), de 5.-es korában azt gondolom, hogy megalázónak érezné. én legalábbis 11 éves koromban, mikor épp először voltam szerelmes, biztos nagyon rosszul esett volna ha babaülésbe ültettek volna :(
2016. febr. 5. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:

visszateheted,de akkor ezt meg kikapcsolja....de miért nem érti meg h ne bujjon ki belőle?hisz láthatná h a felnőttek is be vannak kötve...

amugy meg ha külföldröl rendeltél olyan ülést ahol 5 pontossal be lehet kötni egy ekkora gyereket akkor nem is biztos h itthon az szabályos ülés.

ha az ülést kötöd be az auto övével és a gyereket az 5 pontosba,ha baleset van nem biztos h a kocsi öve meg fogja tartani az egész ülést gyerekestől.

2016. febr. 6. 10:14
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem tudja kicsatolni az 5 pontos mert előtte meg kell lazítani a központi övfeszítőnél csak utánna lehet kicsatolni. A meglazítót meg nem éri el ha meghúzom az öveit mert akkor nem tud előre hajolni hogy elérje az ülés alján a lazítót. Azt mondták a boltba hogy használható itthon. Tegnap becsatoltam az 5pontosba és kényelmes neki azt mondta de régen is szerette. Szerintem az volt a gond hogy ha nem érzi hogy be van úgy övezve hogy nem mozoghat túl sokat akkor szabadulóművészt játszik. Az 5pontosból meg sem próbál kibújni mert tudja hogy lehetetlen.
2016. febr. 6. 10:27
 18/20 anonim ***** válasza:

"Az 5pontosból meg sem próbál kibújni mert tudja hogy lehetetlen."

nagyon jól hangzik :( mondjuk terhes vagyok, csöppet túlérzékeny, de ezt bekönnyeztem :(

2016. febr. 6. 10:34
 19/20 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem tőle mikor becsatoltam hogy biztos kényelmese-e neki! Azt mondta hogy igen! Mondtam neki hogy amikor kéri akkor kicsatolom! Mi ezzel a gond?
2016. febr. 6. 10:39
 20/20 anonim ***** válasza:
18-as! Én meg megmosolyogtam az írásod:) Én is ilyen érzékeny voltam babásan :)
2016. febr. 6. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!