Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Melyik hordozókendő típust,...

Melyik hordozókendő típust, márkát választanátok ami biztonságos és nem macerás felvenni?

Figyelt kérdés
2015. aug. 8. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Újszülöttnek liliputi rugalmas kendo valt be.
2015. aug. 8. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Még egy szavazat a liliputi rugalmasra.
2015. aug. 8. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Én hosszú szövött kendőt, és/vagy karikás kendőt választanék (választottam is, mindkettő van), mivel azt újszülött kortól egészen a hordozós kor végéig lehet használni. A rugalmas kendő - fajtájától függően - kisebb súlyt bír el. Max. 7-8 kilóig ajánlanám csak, mivel onnantól kezdve egyrészt nagyon nyúlik, másrészt pedig elől hordozni sem egészséges (a hordozó személynek) ennél nagyobb súlyú gyereket. A rugalmassal hátra kötni nem tudsz, mivel azt három rétegben kell kötni, és a három réteg miatt mindemellett elég meleg is.

A szövött kendővel köthető egyrétegű kötések: kenguru, csípőkenguru, batyu (testalkattól függően 3,6-os, 4,2-es kendő elég hozzá), illetve a belül zsebes (4,2-4,6-os kendő, kivéve, ha extrém magas a hordozó személy). Ezek mind könnyen megtanulhatók, a kendő megkötése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek első látásra tűnik. Nem mellesleg a rugalmas kendőt a rugalmas mivolta miatt sokkal nehezebb pontosan megkötni, mint a szövöttet, könnyebben maradnak benne lazaságok, egy optimális hordozóeszköztől viszont azt várjuk el, hogy csigolyáról csigolyára támasszon. Újszülött hordozásához véleményem szerint a kengurukötés a legjobb.

A karikás kendőt még könnyebb megtanulni használni, és szintén alkalmas újszülött hordozására is. Biztonságosság és nem macerásság szempontjából ezt az eszközt ajánlanám, a karikás kendő teljesíti mindkettő kritériumot. :)

Érdemes használtan venni, mivel a betört kendőt könnyebb használni.

Ha van még bármilyen kérdésed a hordozóeszközökkel kapcsolatban, nagyon szívesen válaszolok. ;)

2015. aug. 8. 15:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Elso vagyok! A harmas nagyon profi!

En nem vagyok egy nagy hordozos tipus, nem is hadznaltam csak az elso 3-4 honapban . Nekem arra tokeletesen megfelelt a rugalmas liliputi. Kesobbre biztos mas tipusu hordozot valasztottam volna.

2015. aug. 8. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!