Ezt az autósülést be lehet kötni az anyósülésre?
Egész más dolog az ülésmagasító, nem értem, hogy hozod ezt fel. 135 cm felett lehet használni, ez egyértelmű (szerencsére neked is), bár még akkor is érdemesebb a biztonsági gyerekülés.
A kívánságaid "kedvesek", mint te magad. Téged minősít, nem engem. :)
Kedves 19-es! 18-as vagyok, mint látod én a hatályos rendeletet linkeltem be és értelmeztem neked!!!
Amit te annyira feszegetsz az másik bekezdés:
A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);
ahol az M1 olyan személykocsi amiben pl nincs biztonsági öv elől (ez ugye már ritkaság), ill. ilyen esetben ez a kocsi papírjaiban is fel van tüntetve, az N1, N2, N3 az meg ugye áruszállító jármű, és azért mondjuk ilyenekben nem is szoktak gyereket szállítani.
Nem szólok bele a jogi vitába, mert nem mentem bele a jogszabály értelmezésébe. Itt úgyis sok az egy főre jut jogászok és KRESZ-oktatók száma.
Csak a saját tapasztalatomat osztom meg: ha az anyósülésen van a gyerek, akkor vele foglalkozol, nem a vezetéssel. Én ezért nem is gondolkodtam rajta, hogy előre kössem. Hátul bandáznak apával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!