Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Cam combi family babakocsija...

Cam combi family babakocsija van valakinek? Megvagytok vele elégedve?

Figyelt kérdés
Nem olcsó, de sokat kell cipelni, össze és szétszedni, ebből a szempontból eddig ezt találtam a legpraktikusabbnak. De majd hóba fogok tudni vele menni? Ár-érték arány szerintetek?
2015. máj. 28. 12:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ez van, de nem fogok neked egyértelmű választ adni :)

Nekem az volt a legfontosabb szempontom, hogy a második emeletre kell felcipelnem a gyereket, így legyen minél könnyebb, mind a babakocsi, mind a váz (a váz a tárolóban van, de oda is lépcsőzni kell). Multifunkciós babakocsik közül ez volt a legkönnyebb, vagy ami még könnyű lett volna, az már egy magasabb árkategóriába tartozott.

Fontos volt még, hogy viszonylag kicsire össze lehessen csukni, ez a babakocsi ennek is megfelel. Mivel a környékünkön mindenhol betonozott járda van, így a kereke mérete nem volt szempont, a fő az volt, hogy minél könnyebb legyen.

A tapasztalataim a következők, bár azt hozzáteszem, hogy összehasonlítási alapom nincs:

Mózes rész:

- Tulajdonképpen nem volt nehéz, de azért egy 6-8 kilós babával már megérzi az ember a súlyt.

- Szerintem elég tágas volt, a 70 centis babám még elfért benne, volt még pár centi hely, mi végül azért cseréltük le, mert a fiam folyton négykézlábra állt benne. Összehasonlítva ismerősök mózesével, ez nagyobb, kényelmesebb volt, mások hamarabb cseréltek, mert kinőtte a gyerekük.

- Mi kihasználtuk az is, hogy emelni lehetett a mózes támláját, illetve azt is, hogy az alján volt két talpacska, ami által ringatni lehetett, ugyanis nekünk nem volt itthon pihenőszékünk, úgyhogy én időnként ebbe tettem a gyereket (amíg kisebb volt), és így jól elvolt benne, amíg pl. mosogattam

Autós hordozó:

- Hátránya, hogy nem találtam róla töréstesztet

- A 71-72 centis gyerek még elfér benne, de októberi fiam van, ha most jönne az overálos szezon, akkor lehet szűk lenne

- Mi alapvetően csak az autóban használtuk, és alapvetően nem autózunk túl sokat. Néhányszor fordult elő, hogy ezt pattintottuk a babakocsira, de olyankor nagyon jól jött.

Váz

- A babakocsi váza önmagában kis gyakorlás után pikk-pakk kinyitható, összecsukható

- Esernyőre csukható, nekem ez fontos volt.

- A kerekei kicsik, amit előre tudtam, nyilván ahhoz, hogy könnyű legyen és kis helyen elférjen, valamiből engedni kellett. Azt hittem, hogy ez betonos terepen nem akadály, de meg kell mondanom, irtóra meglepődtem, hogy a legkisebb buckáknál is huppant a kocsi, szóval nem lehetett csak úgy belefeledkezve tolni, figyelni kellett, hogy hol és hogyan tolod

- Számomra alapvetően jól irányítható kocsi,de nem tudom, a többi milyen

- A rugózás tré, de az én fiamat ez nem zavarta, nagyokat aludt a mózesben, akkor is, ha időnként döcögős volt

- A mózes és a hordozó egy mozdulattal rátehető, de csak úgy, ha veled szembe néz a gyerek. Ez engem egyáltalán nem zavart, amúgy sem tettem volna rá fordítva.

- Oldalt is van egy kis fogantyúja, én ezt tök bírtam benne, mert mikor összecsuktam, akkor ott meg tudtam fogni (persze ez lehet más babakocsinál is így van)

- Azért mózessel együtt nem könnyű megemelni a babakocsit, úgy már van súlya rendesen, de azt hiszem a többi babakocsi is ugyanúgy nehéz, ha nem nehezebb.

Sportrész:

- Két irányból feltehető, de mi csak úgy használjuk, hogy velem szembe néz a gyerek.

- Valahogy nem szeretem a szíját, olyan hamar átállítódik, kilazul.

- Több fokozatba dönthető, teljesen vízszintesig is

- Itt viszont már van problémám az összecsukással, kinyitással. Ha úgy csukom össze, hogy rajta van a sportrész (úgy szoktam), akkor azért már nem egyszerű a mutatvány, nem tudom más kocsinál mennyire bonyolult. Van több patent, amit szét kell patentolni, különben nem lehet összecsukni, ez azért nem igazán praktikus.

- Egy kézzel nem lehet kinyitni, összecsukni, a gyereket viszont még nem tudom letenni, hogy álljon egy helyben, amíg megoldom, szóval addig a gyereket magamra kötöm

- Nekem a háttámlája elég keméynek és kényelmetlennek tűnik, de a gyerek mondjuk nem panaszkodik.

Kiegészítők: lábszákot télen a mózessel sokat használtam, szerettem is, az esővédőt csak 1-2 alkalommal használtuk, elvileg minden részhet passzolt, én a mózesnél próbáltam, de valahogy nagyon furán állt, a pelenkázótáska praktikus, de nekem csak kor jó, ha a babakocsira akasztom, ha valamiért a vállamon vinném, akkor nem szeretem, valahogy rövid a pántja, vagy nem is tudom.

Összefoglalva: nem rossz kocsi, de egyértelmű, hogy csak jó útviszonyoknál, ugyanis érezhetően kicsi a kereke és nem jó a rugózása, rossz terepre nem ajánlom, mondom, még betonos járdán is ki kellett tapasztalni, hogy hogyan lehet tolni. A mózessel szerettem, a sportrésszel már kevésbé, a nagyobb sétákhoz használom rendszeresen, de ha csak rövid távon megyünk, akkor inkább hordozok, de lehet más sportbabakocsikkal is ugyanígy lennék, nem tudom. Összességében nem bántam meg, valószínűleg újból ezt venném, de azért látom a hibáit is.

Jó hosszú lett, remélem választ kaptál a kérdésedre :)

2015. máj. 28. 15:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod!sokat segítettél! Az biztos, hogy egy nagyon könnyű kocsi, ami nekem nagyon fontos. Kerekei miatt vannak aggályaim, viszont kompenzálná, hogy nem lesz nehézség felcipelnem emeletre mindenestől.
2015. máj. 29. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!