Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Szerintetek mikortól használha...

Csoicsi kérdése:

Szerintetek mikortól használható a kenguru?

Figyelt kérdés
A babánk 3 hónapos és a leírás szerint kenguru újszülött kortól használható,de ezzel nem ártok még a gerincének?
2015. febr. 17. 07:28
 1/7 anonim ***** válasza:
28%

itt már a kérdésért is megfognak lincselni a kenguru ellenes hordozósok. A sógornőm nem egészen ortopédus, de a test fejlődése a szakmájának a része, ő ugyan nem napi rendszerességel, de néha néha használt kengurut, szerinte semmivel sem egészségtelenebb csatos, mei tai és egyéb barátainál. De azt is hozzátette h egyiket se szabad használni míg a baba nem tartja a fejét magabiztosan. én halgattam rá, kb 5 hós korátol kb heti egyszer használom.

Ha hosszútávon szeretnél kenguruzni, szerintem ortopédussal beszélj előtte.

2015. febr. 17. 07:34
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

szerintem tedd bele próbaképpen. megfogod látni,hogy nincs tartva,nyeklik-jobbra balra benne,és fel se veszed többet. 3-5 hónapos korig csak a kendő biztonságos,utána egy szűkítős csatos. nézd meg a különbséget a lábtartásban:

[link]

ez volt a kenguru

[link]

ez a csatos. látni a különbséget. a kenguru egyáltalán nem természetes tartásba kényszeríti a lábait,a testét meg fejét meg meg se tartja. az túlzás,hogy nem okoz rosszat,aztán ha 10 év múlva gericferdülés miatt kell vele gyógytornázni,majd néz az ember,hogy miért. nekem volt mindkettő,inkább nem használtam a kengurut. abba az úgymond újszülöttszűkítő egy háromszüg alakú bevarrt plussz anyagrteg a háta mögött és ennyi. míg a liliputiban (csatos) rendes szűkítő van,abba teszed bele,állítható hat féleképpen. és még az is leghamarabb 3hónapos kortól van,ha már tényleg olyan szépen tartja a fejét,hogy ahogy mész vele,nem kell tartani,nem nyeklik. ha még pioci,akkor meg kendő.

2015. febr. 17. 07:45
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Én nem használnám soha. Vegyél kendőt, vagy rendes hordozót, azt már tudod használni.
2015. febr. 17. 08:25
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Soha, soha, soha!!!
2015. febr. 17. 09:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem lincsellek meg, inkább leírom a véleményemet:

a kenguru nem jó ortopédiai szempontból. Mi, hordozósok azért döntöttünk a kendő mellett, mert orvosilag is igazolt a jótékony hatása, ráadásul egy jól megkötött kendőben több órán keresztül el ehet a kicsi úgy, hogy még te sem fáradsz.

Nagyon régen kenguruztam, a legkisebbnél váltottam kendőre. Ég és föld a kettő.

Én Nandu kendővel kezdtem és pillanatok alatt beleszerettem. A kicsikémet ölelhettem, biztonságban volt, még szoptatni is lehet közben, nagyon fantasztikus dolog és ha megnézzük az árakat, akkor egy kendő ugyanannyi, vagy kevesebb, mint egy márkás kenguru.

2015. febr. 17. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
de bizony árt a gerincének, mert egyenes tartásba kényszeríti, olyan, mint mikor ülni nem tudó babát ültetsz. de nem csak ez a baj vele, hanem hogy nincs terpeszben benne a lába, ez a csípőjének káros. még a ráadás, hogy nem jól osztja el rajtad a baba súlyát, rövid idő után kényelmetlen. ha hordozni akarsz és a kendő nem szimpi mei tait már használhatsz, vagy 1-2 hónap múlva ssc-t. ezeket követik és támasztják a gerincet, és terpeszben van benne a láb. nem véletlen, hogy csípőficamosoknak kifejezetten ajánlják
2015. febr. 17. 10:38
 7/7 anonim ***** válasza:
35%

ilyen picinek kendő, karikás kendő lenne jó.

a kenguru nem, mert nem támasztja térdhajlattól térdhajlatig a baba lábait, és a gerince sincs rendesen megtámasztva.

mei-tai ülni tudástól, ssc járni tudástól ajánlott.

2015. febr. 17. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!