Milyen hordozót vegyek? 5,5 kiló a lányom,3 hónapos. Van egy Amasonas mei taink, ami nagyon vágja a vállam. Sima kendőt nem szeretnék. Tündérputtony, Liliputi, Cybex, Ergobaby?
A csatos hordozóba a csecsemő betét ellenére is csak akkor szabad tenni, ha már rendesen tud ülni. Ezzel együtt van olyan márka, amelyet - ki tudja miért - 3,5 kg-tól ajánl a gyártó a szűkítő betéttel. Használtam anno a csecsemő betétet, de ritkán és rövid távokra vittem benne, inkább már öt hónaposan. Az igazi hordozás (alvás közben is akár egy óra) csak hat-hét hónapos kortól indulhatott be, amikor már szépen ült.
A gyereket cipelő szempontjából a deréktámasz a lényeges eleme a csatos hordozóknak, így a vállak/gerincoszlop nagyrészt mentesülnek a teher alól, ami főleg később lesz fontos (miénk már tíz kiló feletti).
Csatosból a Liliputi bevált nekem (ezt ki is tudtam próbálni a boltban). Pl. a Gremeséről olvasom itt rendszeresen, hogy jobb, szóval bármelyiket nagyon érdemes a vétel előtt kipróbálni.
a gyarto szerint beleteheto. igazabol beleteheted ha annyira akarod, attol fuggetlenul egy normalis tanacsado sem ajanlana.
a karikas kendo igen, egy oldalra terhel. de attol meg nem egeszsegtelen. valtogatni kell az oldalakat es kesz.
A 20 kg nagyon jól van megcsinálva, ezek a hordozók olyan embereknek készültek, mint pl. én, aki soha nem használ babakocsit (nincs is).
Hosszabb útra, vagy ha sietsz, egy 2-2,5 évest még simán betesznek az emberek babakocsiba, na én ilyen esetben a hátamon viszem a lányom.
Ő ugyan még csak 13 kg, de még csak 2 éves.
Tök jó, hogy még nem kaptam a kérdésre választ! :-D Amúgy egyetértek az utolsó hozzászólóval.
Nekünk van babakocsink is, és abban sokkal többet van a lányom. Szerintem jobb, mint a kendő. A kendőben nem tud mozogni, nyújtózni, fordulni. Szerintem a kendő egy szükséges rossz, de nem tudom elkerülni a használatát, mert nem tudok babakocsival menni a másik gyerekért. Nem hiszem, hogy egy nagyobb gyerek jól érzi benne magát úgy, hogy Anya hátára van kötve és soha nem látja az arcát, nem tudnak beszélgetni. 2 évesen a nagyobbik ült a babakocsiban és folyamatosan kérdezgetett. Hátrafordult és válaszoltam. Volt szemkontaktus. Én ezt nagyon hiányolom a háton hordozásnál. Nem is veszi észre, ha valami baja van a gyereknek. Felelőtlenség szerintem.
Akkor neked nagyon nem ajánlom a hordozást kérdező.
Szükséges rossz?? Az a babakocsi.
A hordozás egy ősi módszer ami a legoptimálisabb mind a gyerek, mind a szülő szempontjából.
Én azokat a gyerekeket sajnálom akiket babakocsiban visznek. Ott tolják őket maguk előtt, ott ülnek lent egyedül, védtelenül.
Ha a hátamon van a lányom, mindig biztonságban van. Nincs jobb érzés, mikor spontán odabújik hozzám, átöleli a nyakam.
Ha pl. megijed, mert elmegy mellettünk egy hangosan zúgó motor, vagy kamion, hozzám tud azonnal bújni, a babakocsiban ülő gyerek meg retteghet magában szegény.
Sok babakocsiban ülő babát látni sírni az utcán.
A lányom 2 éves, életében összesen 1 alkalommal sírt míg rám volt kötve. Lényeges különbség.
Minden rezdülését érzem mikor rajtam van, oda tudok rá figyelni, jobban tudok vele beszélgetni, meg tudok neki mindent mutogatni ami érdekelheti és nem utolsósorban van 2 szabad kezem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!