Mi a véleményetek a hordozókendőkről, csatos hordozókról? 6 hós,10 kg-os babának mit ajánlanátok?
Liliputi ssc-t vettem egy hete a 6 hos. 8,5 kilos lanyomnak. 5,5 hos kora ota ul, par napja tanult meg maszni.
Nagyon szereti o is es mi is. ;)
Egyenlore csak elol hordozunk. Kesobb haton is tervezem, de hatira van egy csovazasunk is, ami a noverkerol maradt meg ;)
szia!
elöl kb.8kg-ig tanácsos hordozni, mert a te gerincednek nem tesz jót, azontúl lehet, hogy el sem férne a derekad vonalától az álladig.
háton kendőben jó dolga lenne, de azt nehezebb megkötni, így inkább csatos hordozót ajánlanék. annyi a fontos, hogy a lábait szépen béka-terpeszben tartsa, ne lógjon le.
mei-tai, ssc csak totyogóknak. max. kendőből készült állítható való neki (pl. Lujzus).
inkább szövött kendő vagy karikás kendő. elöl hordani nem csak a gerinced miatt nem jó ötlet. megterheli a gátad is.
Kedves Kérdező!
Hordozási tanácsadó vagyok. Ha eddig nem hordoztál, főleg elöl sem, akkor semmi képp nem ajánlom, hogy most kezdd el hordozni a babádat "elöl". Csak és kizárólag vagy csípőn hordozz, vagy háton!
Ha Budapesten laksz, akkor szeretettel ajánlom a Hordozó házat, a VIII. kerület Üllői út 89-/A ban. 1-es kapu csengő. Ott segítenek neked kiválasztani a leg-megfelelőbb hordozót, és még meg is tanítják! Én születéstől kezdve kendőztem, elöl háton csípőn is, de kb. 2 éves korától Liliputi csatost használok, ill. most vásároltam egy EMEI Baby hordozót, ami szintén nagyon jó hordozó!
Viszont a vázas hordozót bocsánat de senkinek nem ajánlom!
Nem azért mert kendő, vagy csatos hordozó mániás vagyok, hanem csupán azért, mert a vázas hordozóban egy részt nem simul a gyermek hozzád, más részt teljesen máshogy terheli a vállat és a hátat illetve a derekadat mint egy kendő, vagy egy jó csatos!
Ráadásul a baba sem úgy helyezkedik el benne, ahogy az pl. egy 6 hónapos babának lenne megfelelő!
A Mei tai- hordozóknál pedig csak egy gond van, általában elég keskeny a pántjuk, és nagyon bevágja a vállat egy esetleg akkora babánál mint a tiéd.
A hordozóház telefonszáma:
Ónodi Ági 30 847-62-26
Sok sikert a hordozáshoz, és gratulálok a nagy babádhoz!
Nagyon szépen köszönöm válaszod!Debreceni vagyok.
Köszönöm szépen!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nekünk van egy vázas hordozónk. A nagyobbik gyereket beletettem, 1,5 éves kora körül. Mire elmentem a 10 percre levő ABC-ig, leszakadt a hátam :-s Szívesen elküldöm postán ingyen bárkinek, de annyira car, hogy te sem fogod használni :-(
6 hós babát már viheted mei-tai-ban, szerintem ha már ülni, járni fog, akkor egy kendő anyagú, állítható terpeszű csatosban. Leginkább a háton hordozást javaslom egyrészt a gerinced miatt, másrészt (hiszed, vagy nem) a gyerek többet lát a világból a hátadról, mint elölről. (Anya arcát meg látja eleget, hagyj neki egy kis szabadságot :-D )
A legtöbbet csípőhordozásnál látja, de az 10 kilós babával nem hosszú távú megoldás.
A csatosokról biztonsági szempontból érdemes tudni, hogy bár nagyon masszív csatokat, hevedereket használnak a gyártól, az anyag lehet hibás, eltörhet. Ez hirtelen történik pár másodperc alatt (velem már történt ilyesmi :-s Éppen meghúztam egy hevedert, amikor a csat egyik fele letört. Mondhatom, majd' betojtam...). Nem biztos, hogy hordozás előtt észreveszed a problémát :-s
A legrosszabb minőségű hordozókendő anyaga is biztonságosabb ilyen szempontból. Még nem hallottam olyat, hogy egy kendő elszakadt volna a gyerek alatt, de ha ez mégis megtörténne, akkor sem úgy reped, mint a sima vászon, hogy egy pillanat alatt méteres luk reped rajta, hanem a szövéstechnika miatt egy szál elszakad, utána egy hét múlva még egy, szóval pár elszakadt szállal még semmi komoly baleset nem történhet, és van időd felfedezni a problémát. (Nem javítható, új eszközt kell venni, de mondom, még soha nem hallottam olyat, hogy ezért kellett volna kidobni egy kendőt, mert elszakadt volna) Annak idején az első kendőmmel (masszívabb, vastagabb kendő) a férjemet vettem a hátamra, hogy meglássam, mennyit bír az anyag. 73 kilót gond nélkül bírt, úgyhogy a 10 kilós gyereket el fogja bírni :-D
Azt mondanám, hogy vegyél egy hordozókendő anyagból készült karikás kendőt használtan, azzal lehet elöl, oldalt, és csípőn is hordozni. Először elöl gyakorold be a beállítást, utána tedd csípőre egy pár napig, utána próbáld a háton hordozást. Ha hosszabb távú befektetést szeretnél, akkor vehetsz egy hosszabb kendőt, meg egy pár karikát hozzá. Varrás nélkül is lehet karikásként használni a hosszú kendőt is, később használhatod teljes hosszban, vagy varrathatsz belőle csatost, MT-t. Ha érdekelnek a részletek, írj privit, küldök videókat, beszerzési lehetőségeket, meg leírást ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!