Újszülött kisbabát lehet bébihordozóba hosszabb ideig hagyni pihenőszék helyett?
nem szabad semmiképp hosszan benne hagyni! A gerincük még nagyon gyenge és a görnyedt testtartás, amit hordozóban felvesz nem tesz jót neki. Újszülött kisbaba egyébként sem nagyon nézeget még, az majd csak később lesz.(igazából nem is lát nagyon messzire, csk kb. 20-30 cm-re - anya-cici távolságra)
Tedd a kiságyába, mózeskosárba, vagy rövid ideig pihenőszékbe, de akkor se hagyd bent egész nap ha teljesen vízszintesen dönthető, mert nem kemény a fekvőfelülete, abban sincs teljesen vízszintesen!
2-es vagyok. Igen ha utazik is bent van fél órát max 1 órát, de utána abból is ki kell venni, hogy pihenjen a háta. Gerincferdülése lehet később.
A pihenőszéket egyébként én csak ajánlom, nagyon hasznos találmány, mi kb 10 hónapos koráig használtuk, amíg ki ne tudott szökni belőle. Ha valami olyan dolgom volt a házban, csak beletettem és vittem magammal. Nekem nem volt semmi extra zenélő, rezgő bigyóm, csak egy sima dönthető szék, aminek picit hintázott az alja. De nem muszáj venned ha nem akarsz, végülis nem létszükséglet. Máshogy is meg lehet oldani. Gyerekfüggő hogy ki meddig tudja használni, az én kisfiam 10 hónaposan állt fel, utána kezdett el mászni, amíg csak hason kúszott addig el volt benne, utána már nem.
Én vennék pihenőszéket. Lányomnak nagyon bejött.
Az autósülés hosszú távra nem jó megoldás.
Amúgy a méhben vízben "lebeg", ott nincs terhelve a kis gerince!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!