Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Szerintetek mitől fájnak a...

Szerintetek mitől fájnak a vállaim hordozás közben?

Figyelt kérdés
2,5 éves a nagylányom, őt raktam bele egy ergo ssc-be. Neki kényelmes volt, nekem viszont piszokul fájtak a vállaim. 13kg a lányka.
2014. máj. 14. 14:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Amíg nem nő bele a kicsi, és addig véletlen (bár ne legyen) beteg lesz a nagy, sajna őt kell bele tenni. :) Nincs messze a gyerek orvos, 15 perc gyalog. Azt meg röhögve kibírom, főleg, ha a gyerekemről van szó. :)

Ja, és azt elfelejtettem, hogy légyszi senki ne pontozza le a válaszokat, mind hasznos!!!

2014. máj. 14. 16:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Amúgy hogy bírja az Ergo az ekkora gyereket? Én is szemeztem ezzel a típussal, de azt írták sok helyen, hogy valahogy a kicsiknek nagy, a nagyoknak meg kicsi, szóval örülnék tapasztalatoknak. Eredeti a tiéd?
2014. máj. 14. 17:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy mindenkit le lehet pontozni...

Tényleg azért írtam, mert nekem is 2 gyerekem van, 22 hónap különbséggel, nem volt testvérfellépőm se, iker babakocsim se...

A fiam 1,5 évesen kiszoktattam a babakocsiból gyaloglásra, hogy ne kelljen cipelnem. Nem is tudtam volna hordozni, mert 15 hónapos volt, amikor terhes lettem a másodikkal és hamarosan veszélyezetetté is váltam vérzések miatt.

Negyediken lakunk, szóval van hova cipekedni.

A pici amikor 2,5 hónapos volt, akkor őt tettem meitai-ba, ha naggyal volt valami olyan gond, ami miatt nem tudott gyalogolni - szerencsére ez csak egyszer fordult elő.

Tudom, vannak fanatikus hordozók, én egészségügyi okok miatt nem hordozhattam sokáig... A második babával hirtelen 15 kilót fogytam, és olyan állapotba kerültem, hogy örültem, ha a saját lábamon meg tudok állni. Esélyem se lett volna közben a 2 évesemet hordozni. Mivel hamar kezdtük a gyalogos sétákat, mire a kicsi megszületett, a naggyal 4-5 km-t gyalogoltunk naponta a városban :)

2014. máj. 14. 19:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező: mekkora a 2,5 évesed? térdhajlattól térdhajlatig támasztja még az ergo? barátnőm fiának már 1 évesen túllógott a lába..
2014. máj. 14. 20:46
 15/16 A kérdező kommentje:
13kg, 92-98as ruhákat hord. Neki már kicsi, combközépig támaszt csak.
2014. máj. 14. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Vagy a hordozó nem megfelelő a te testalkatodnak, vagy nem jól állítottad be a pántok feszességét, vagy talán egyszerűen túl gyenge vagy hozzá, nem szokták meg az izmaid.

10 perc rettentő kevés idő, ennyi idő alatt nem lenne szabad fájnia a vállaidnak.

A lányom kb. 11 kg (másfél éves). Manduca-ban hordozom minden nap, van, hogy 1-2 órát is a hátamon van míg én pluszban cipelek szatyrokat a boltból, vagy megyek felfelé a hegyen kirándulni, mégsem fájt soha 1 percre sem a vállam, derekam.

Érdemes kideríteni, nálad mi okozhatta a fájdalmat, remélhetőleg csak az izmaid gyengék hozzá, ehhez hozzá lehet erősödni, viszont ha a hordozó kialakítása nem jó neked, akkor érdemes más típust választani.

Nekem is van itthon egy Liliputi SSC-m is és hiába ez is "márkás" hordozó, nem volt annyira kényelmes, ezért ruháztam be a Manduca-ra (ami szuper).

2014. máj. 14. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!