A mei tai-t elölhordozásra hány hónapos korig lehet használni?
Maga a mei tai tulajdonképpen bármeddig használható elölhordozásra.
Amiért a korlát van, az nem a mei tai korlátja, hanem az elölhordozás általános korlátja. Kb. 7 kg-tól felfelé már nagyon megterheli a hordozó személy gátját és gerincét a _tartós_ elölhordozás, jobb hátul. Meg - 3 gyereket hordozva - az a tapasztalatom, hogy kb. akkortól jobb is nekik háton, mert jobban kilátnak (magasra kötve átlátnak a vál felett) és menetiránynak vannak (elöl kifelé különösen nem egészséges). Meg ha már nagy gyereket hordozol, kb. 1-másfél évestől felfelé (akik ugyan már mennek, de néha elfáradnak), akkor az lehet még az elölhordozásnál a probléma, hogy túl nagy a gyerek, nem látni ki tőle [persze méretfüggő, az enyimek magasak].
De nekem 1 éves a gyerekem, még nem megy, csak lépeget, babakocsit nem használunk - általában háton van, de néha előreveszem (pl. bkv)
hordozohaz.hu - többféle van, ingyenesen próbálhatsz, 800ft-ért pedig 1 hétre kölcsönözhetsz.
mei tai-ba (szerintem) egyedül is fel tudod kötni a hátadra, hiszen az alját megkötöd, előrehajolva a babát a hátadra veszed, és amíg egyik kezeddel fogod, addig a másikkal 'ráteszed' a mei tai-t, és onnantól már felállhatsz, hiszen akkor már két kézzel tudod fogni a hordozót és megkötni. De linkelek videót, hogy megértsd miről beszélek (:
Egyedül is hátra tudod venni a babát. Ha elmész egy hordozósklubba vagy hordozási tanácsadóhoz, ők biztosan segítenek. De a hordozós üzletekben is megmutatják szerintem. :)
"De így megint gondolkoznom kell hogy valóban jó ötlet a mei tai vagy inkább kengurut vegyel vagy felejtsem el azt is..."
7-8 kiló feletti babát bármilyen hordozó eszközben megterhelő elől hordozni, kenguruban is (sőt). Ráadásul a kenguru nem igazán tesz jót a csípőnek és a gerincnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!