Milyen típusú/márkájú autósülést válasszak?
Kedves Anyukák, Apukák!
Leírnátok milyen típusú/márkájú autósülést ajánlotok, melyik vált be, melyik nem? A kisfiam hét hónapos, 10 kg és 74 cm, még épphogy elfér a hordozóban, de lassan kinövi, tavasztól szükségünk lesz egy autósülésre.
Amiket ajánlottak a Römer, Maxi-Cosi, Besafe, de konkrét típust nem mondtak. Egyéb autósülés is szóba jöhet, csak megbízható legyen.
Segítségetek nagyon köszönöm.
Az én fiam is hasonló nagy paraméterekkel rendelkezett ebben a korban. 1 évesen 13, másfél évesen 18 kg volt. éppen ezért szerintem 9-25 kg-s ülésben gondolkodjatok. A 18kg-st pikk-pakk kinőtte (még jó, hogy kölcsönben volt itt).
Nézegethettek törésteszteket, azután vessétek össze az árakkal, meg hogy tetszik e nektek.
Mi a Brendonból vettünk ülést, igaz nem tesztest, mert annyink nem volt rá. Tökéletesen elégedettek vagyunk vele minden téren.
Hát most biztos lepontoztok:
7 hónapos gyereknek ajánlgattok olyan ülést, amit csak menetiránynak megfelelően lehet bekötni???
Kedves Kérdező!
Ennyi idős gyereket kizárólag menetiránynak háttal szabad utaztatni (már ha biztonságban akarod tudni a gyereket, és gondolom igen, hisz ezért kérdeztél).
A megoldás a 0-18 kg-os, esetleg a 0-25 kg-os ülés. Min. egy éves korig ajánlott háttal utazni a babának, mert egy hirtelen fékezésnél sem tudja megtartani az arányaiban nagy fejét a nyak- és hátizma.
Amiket írtál, azok jó márkák.
Még a Concord Ultimax is jó. (szerintem fapados)
Maxi cosi milofix, opal
Cybex sirona
Besafe izi combi x3
Casualplay Q retraktor
Römer first class plus
Ez egy nehéz kérdés. Mert fontos lenne, hogy még háttal is beköthető legyen. Pici még a gyermek. A 0-18as ülés már nem biztos, hogy jó neki. Mi ilyet vettünk most, maxi cosi rubit, de az én lányom 18 hónapos és 9.5 kilo. :) Ti nem biztos, hogy 2 éves koráig tudjátok használni. Bár lehet, az kell majd, mert a 36- kilos ülés még túl nagy és nem lehet háttal bekötni.
A 0- 25ös kategóriában nem találtam egyetlen biztonságos ülést sem.
Itt egy biztonsági teszt. Mi ez alapján és tapasztalatok alapján választottunk.
Köszönöm, hogy időt szántatok a válaszadásra. Sokat segítettetek, a tanácsotok és tapasztalataitok alapján indulok el a témában. Ha bármilyen javaslata még van valakinek, szívesen olvasom.
Szép hétvégét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!