Milyen autósülést érdemes venni 9 hónapos 10 kilós babának? Most jön ki a hordozóból. Teljesen belezavarodtam.
Ha a kocsiban van isofix, az csak azt jelenti, hogy kialakították a helyet, ahová rögzíteni lehet. Az még nem jelent semmit.
Ha olyan ülést veszel, ami isofixes, akkor be tudod rögzíteni, ami biztonságosabb. Ha olyat, ami nem olyan, akkor csak az övvel tudod bekötni.
Mi is olyat vettünk, ami dönthető, hogy ha alszik, ne kelljen ülő helyzetben lennie. De szintén többe került, mint 30ezer. A miénk Römer.
Mi ilyet vettünk anno a 10hós lányunknak a Brendonban. 9-25kgig való, szűkítő van hozzá ami utána kivehető ha már nem szükséges, több fokozatban dönthető, az anyaga jó és könnyen tisztítható, tágas, kényelmes, 30E alatt van az ára. Mi nagyin szeretjük. Már 4 éves a lányom, téli kabát+overálban is bőven elfér benne. Tavasszal megörökli a kistesó, ő meg kap egy ülésmagasítót. Ja, a linket majdnem elfelejtettem, íme:
4es vagyok.
nagyin=nagyon. Bocsi. És az ülés isofixes.
És tényleg olyan fontos az isofix vagy ez is egy olyan dolog ami aprókát túl van dimenzionálva. Ha tényleg annyira kell, akkor veszek drágábbat, ezen nem múljon, a baba biztonsága a legfontosabb, de a 100 ezres üléseket egy "aprókát" túlzásnak érzem... Mi a sima és a 3 pontos isofix között a különbség?
Szerintetek ez milyen? Elvileg isofixes ez is....
Az isofix annyit jelent, hogy az hátsóülés hajlatában van egy fémszerkezet, a gyerekülés alján meg egy kitolható fémrúd, amit belecsúsztatsz abba a lyukba, és így stabilan rögzül. Öv már nem is kell.
A 3 pontos pedig olyan, hogy a biztonsági övet 3 helyen belefűzöd, és az tartja.
Gondolom, mindkettő biztonságos, ha gyártják őket, de azért az isofix egy fokkal stabilabb.
én nem érzem túlzásnak a 100ezreseket. Azok tuti biztonságosabbak, mint a 30ezresek.
Keress ADAC tesztet. Mi Cybexet vettünk, a gyerek nagyon szereti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!