Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » N.álatok is ez a trend,...

N.álatok is ez a trend, autósülés téren?

Figyelt kérdés

Nagykátán (Pest megyei kisváros) minden nap ledöbbenek, hogy a szülőket mennyire nem érdekli, hogy mi van a gyerekkel az autóban. Először is, amint kinövik a babahordozót (6-9 hónaposan már), rögtön előrefelé kötik be a gyereket. De ez még a jobbik eset, mert rengetegszer, szinte minden nap látom, hogy ilyen 2 éves kortól egyáltalán nem kötik be a gyereket. Magától beül, aztán rácsukják az ajtót. Vagy elől ül az anyja ölében, múltkor egy egy év alatti baba volt az anyósülésen az anyja ölében.

Az oviból úgy vitte haza a két gyereket a papa, hogy ketten beültek mellé az anyósülésre, még biztonsági öv sem volt.

Olyan ismerőseim, akik a széltől is védik a gyereket, ha kicsit elesik már futnak hogy jajj minden rendben, na az olyan is csak mutatólag köti be a gyereket, múltkor főúton úgy mentek, hogy lógott a biztonsági öv a gyerek ölébe (tudom, mert hozzám jöttek, láttam).

Egyszerűen hihetetlen, hogy ez a legveszélyesebb hely, ahol nagy baj is történhet a gyerekkel, és ennyire nem érdekli az embereket, vagy tisztában sincsenek vele.

Ma a lidlbe úgy jött vásárolni egy család, hogy két kisfiú lógott ki a tetőablakon, és integettek... Hihetetlen tényleg.

Bezzeg itt mindig azt olvasom, hogy mindenki nagyon figyel ezekre, de a való életben egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire nem érdekli a szülőket...

Ti is tapasztaltok ilyeneket?

2023. jún. 3. 19:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Sok időbe telik rápillantani egy autóra, miközben tolom a bevásárlókocsit, vagy sétálok az utcán... Eszes.
2023. jún. 3. 23:47
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Egyáltalán nem látom ezt. Néha a hírekben hallom hogy elkaptak valakit úgy hogy a gyerek az anyósülésen bekapcsolás nélkül van vagy megsérült mert nem volt jól bekötve.

Én paranoiás vagyok ebből a szempontból, nem megyünk a szomszédba sem rendes bekötés nélkül. Egy ideig nagy cirkuszt csapott a gyerek a bekötés ellen, de leszartam. Van amiben nincs alku meg léleksimi. Igaz, nálunk szemben van a gyerek a babahordozó után, másképp be sem tudjuk kötni.

Ami aggaszt hogy hiába a hiperszuper berendezés, egyre több az állat az utakon, és sajnos a mi alsó középkategóriás kocsinknak nem sok esélye van a két tonnás vas terepjárókkal szemben... Szóval a közlekedési morál is lehetne jobb.

2023. jún. 4. 05:19
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Én sem igazán látok ilyet, de hogy őszinte legyek nem is nagyon figyelem. Nálunk alap, hogyha sír is a gyerek, akkor is az ülésben ül becsatolva és egyelőre hátrafelé utazik, a hátsó ülésen.

Nálam a felelős gondolkozáshoz hozzá tartozik, hogy nekem volt már balesetem, amit én okoztam (megcsúsztam), szerencsére csak magamnak. Pontosan tudom, hogy egy pillanat műve... és nem biztos, hogy attól, hogy én tudok szabályosan közlekedni, a szembejövő is.

2023. jún. 4. 10:56
 14/22 anonim ***** válasza:
34%

Őszintén?

Pont leszarom ki hogy csinálja és ki mit gondol.

Mi pl kis faluban élünk, kocsival 2 perc az ovi. Simán engedem a gyerekeknek, hogy elöl üljenek.

Ahogy kinőtték a hordozót, ők is egyből előrefele néztek. Mert hiába háttal biztonsagosabb. Vegigordították az utat. Ami viszont szamomra egy stresszforrás, így 1000x nagyobb veszély mint egy esetleges baleset.

Szerintem mibdenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. És ehhez másnak az ég világon semmi köze

2023. jún. 4. 12:27
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintem mibdenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. És ehhez másnak az ég világon semmi köze"

Nincs köze, de véleménye azért lehet. Tarthat téged sz*r anyának, akinek fontosabb a lustaság és kényelem, mint a gyereke élete, gondolhatnánk ezt rólad, talán igaza is van.

Faluban 2 perc alatt is meg lehet halni, ha valaki oldalról megy beléd és nem vagy bekötve (vagyis a gyerekek). Nyilván nincs közülük hozzá, hogy téged nem érdekel, max. meghal a gyereked, de nem kell egyetértenünk a gondolatmeneteddel, ugye ezt vágod?

2023. jún. 4. 13:27
 16/22 anonim ***** válasza:
56%
És ugye azt vágod, hogy a vélemény olyan mint a segglik. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel....
2023. jún. 4. 13:37
 17/22 anonim ***** válasza:
70%

Én a minap láttam autót, ahol a gyerekek hátul szabadon ugráltak, meg is lepődtem. Úgy látszik, sok szülőnek nincs veszélyérzete.

Amikor nem tökéletes az ülés, pl. nem háttal van bekötve kicsi gyerek, ott érthető, hogy mérlegelni kell. Nem csak az számít, hogy baleset esetén mi van, hanem az is, lesz-e baleset. Rokon gyerek háttal mindig hányt, elég hamar előrefordították.

2023. jún. 4. 13:44
 18/22 anonim ***** válasza:
47%

"vélemény olyan mint a segglik. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel"

Feltételezem, senki nem is szokta megmondani a véleményét, mert tisztában van vele, hogy nem érdekel. De ettől még ugyanaz marad a véleménye, ugyanazt gondolják rólad, ezen semmi nem változtat, az sem, érdekel-e téged.

2023. jún. 4. 13:59
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát pedig én kevés esetben gondolom, hogy valaki szar anya/apa/mama/papa, de ez pont az az eset. Szar anya vagy, ha nem kötöd be a gyereket. Akár meg is halhat, de te tudod, mennyire fontos az élete neked...
2023. jún. 4. 15:04
 20/22 anonim ***** válasza:
9%
Attól senki sem lesz szar anya, hogy nem köti be a gyereket...
2023. jún. 4. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!