Miben a legbiztonságosabb utaztatni egy 6 hónapos babát?
A baba mivel félig fekvő helyzetben van ezért nincs 5 pontos öve hiszen a csípőjénél nagyobb kárt csinálna mint hasznot ütközés esetén. A feféhez nekünk volt sz7kítő betét még kissebb volt.
De egyébként a Besafe 9-18 kg ig ülésünk sem párnázottabb. A fejüknél abban is van tér.
Nekem is olyan volt. Nem szerettem
. Egyáltalán nem tartotta a fejét ,semmi. Most,hogy picit nagyobb elmegy. Anyám kocsijába van. Vettünk rendes isofixes ülést. Nem igaz,hogy az a legbiztonságosabb. Valami ilyesmi. [link]
Nekünk cybex cloud z hordozonk van. A biztonsági övé valóban ilyen, de parnazott, a feje meg van támasztva, a fejtámla állítható, a baba szinte fekszik benne, isofixes.
Nekem teljesen biztonságosnak tűnik, de sok más hordozót is megnéztünk előtte, nyilván nem a leggagyibbat kell megvenni ha sokat jársz autóval.
Nem a párnák mérete adja a biztonságot, hanem a műanyag minősége, törése, gyűrődési zónák, az autóba csatlakoztatási lehetőség, az hogy a biztonságiöv nem szakad ki a helyéről, stb. Ezek védik meg a gyereket egy ütközésnél, nem két párna.
Ha megnézed, a legnagyobb márkák iszonyat pénzeket nyomnak bele a fejlesztésbe, tesztelésbe (adac). És van, akinek egy-egy ülése, hordozója így is megbukik a teszten, vagy éppen isofix talp nélkül átmegy, de a talp elengedi ütközésnél. Oldalirányú ütközésnél csípőt nem véd eléggé, stb. Szerinted egy kínai, bóvli, 9 ezer forintért a babakocsihoz adott hordozó (a mi babakocsinkhoz ilyen lett volna), amiben legalább van két párna, mit ér egy komolyabb ütközésnél?
Teljesen mindegy, hogy ülés, vagy hordozó. Ez szülői, kényelmi döntés. A korának és a méretének megfelelő legyen és én amondó vagyok, hogy ezen nem spórolunk! Remélhetőleg sosem lesz rá igazán szükség, de ha van, akkor védje meg a gyerekemet, amennyire csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!