Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mikor váltottátok le a babahor...

Mikor váltottátok le a babahordozót autósülésre ?

Figyelt kérdés

Mikor lehet váltani ? Olvastam olyat, hogy csak akkor lehet váltani, ha a baba már stabilan ül. Nekem fél éves a fiam és még csak segítséggel tud ülni, de a babahordozóból már kilóg a lába. Általában az anyósülésre teszem őt mellém, biztonsági övvel rögzítve, menetiránnyal szemben, de így, hogy már kilóg a lába így már nem nagyon tudom őt betenni. Azt olvastam, hogy addig lehet babahordozót használni, amíg a feje védve van, amíg nem lóg ki. Ez rendben is van, de ha a lába lóg ki és a feje még nem, akkor hova teszi a lábát ha menetiránnyal szemben kell a hordozónak lenni ?

Teljesen el vagyok veszve, kérlek segítsetek.

2021. dec. 14. 19:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát nekünk elől az öv kb. derékmagasságban ment, így simán be tudta hajlítani a lábàt. A babakocsiban is felhúzott lábbal aludt, mert az is kagylós volt (bár ezt hamar cseréltük).

Egyébként 10 hónaposan cseréltük 0-18-as ülésre, mert még nem tudott stabilan ülni.

2021. dec. 14. 20:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Mindegyiket át kell fűzni elöl is.

De most akkor hogy is teszed be? Mert a fő kérdésben azt írtad, menetiránnyal szembe... ami azt jelenti, előrefele néz a gyerek.

Ha a lába az ülés támlája fele néz, akkor az nem menetiránnyal szembe, hanem háttal van.

Egyébként mi fél évesen cseréltük le, addigra nem hosszra, hanem szélességre nem fért el a gyerek (tél volt, sok ruha (kabátba sosem kötjük be egyébkébt)). 9kg a határ a mi ülésünknél, addigra elérte. Igy már menetiránnyal szembe is ülhetett.

Háttal már ordítás volt az út az első pillanattól.

Dönthető ülés, így a totál stabil ülés sem kellett.

2021. dec. 14. 20:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Mi 8 hónaposan cseréltünk kb. Az isofix talp egy kis plusz helyet hagyott a háttámla és a hordozó között, így akkorra érte el azt a hosszt a babánk, hogy már láthatóan nem lehetett neki kényelmes. Egyébként sokszor nálunk is alapból maga alá gyűrte a lábait a babakocsiban is, neki valamiért így kényelmes. :)
2021. dec. 14. 21:18
 14/15 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es igazad van, rosszul írtam. Háttal van, az anyósülés támláját látja.
2021. dec. 14. 21:35
 15/15 anonim ***** válasza:
36%
Nekem első perctől gyerek ülésbe volt.0-18 ig.van a gyerek ülés.Teljesen hanyatt lehet dönteni,amíg pici volt feküdt benne.Most még igyanaz van meg,de nyilván már ül benne.Én utálom a baba hordozót.
2021. dec. 15. 05:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!