Akik nem kertesházba laknak hanem pl panelba,hol tarolják a babakocsit?
Két babakocsink van, egyiket a saját tárolónkban tartjuk a földszinten, ezt használjuk ritkábban, de a hosszú utakra, nagyobb sétákra alkalmasabb, masszívabb és jobb a rugózása. A mindennapi gyors "jajj, csak elszaladok vele gyorsan a boltba és vissza" jellegű babakocsizásra meg vettünk egy ~1,5 kilós összecsukhatós nyaralós sportbabakocsit, azt a lakásban tároljuk. 5 emeletes tégla építésű ház, félemeleten áll meg a lift (ráadásul a bejárat is félemeleten indul, elképzelni sem tudom, kinek jutott eszébe ez a zseniális alaprajz, ráadásul a terek is borzasztó szűkek, a nagyobb babakocsit a tárolóba be se tudom pakolni az ajtón, csak ha szétszerelem). Nem ideális, de ez jutott. Ha majd költözünk, egészen biztosan szempont lesz, hogy babakocsi-kompatibilis legyen az egész ház, mert ez így ha nem is élhetetlen, de borzasztó kényelmetlen.
Mondjuk amióta itt lakunk és cipelem mindenfelé a babakocsikat, kifejezetten megerősödtem, szóval ennyi előnye volt :D De azt sem tagadom, hogy a gyerekkel sem szórakozok, amióta stabilan jár, a játszótérre már babakocsi nélkül megyünk, és bizony szívtelenül tanítom is lépcsőzni ezerrel.
Én nem panelba lakok, hanem panelBAN.
Erkélytől kezdve több helyen is lehet tárolni
Nem 8-as vagyok, de abban igaza van, hogy csúnya bünti lehet belőle. Van egy minimális szélesség, amit hagyni kell és ha eltorlaszolja bármi (babakocsi, virágláda, szárító), az kb 60000 Ft/kinthagyott cucc. Összeget onnan tudok, hogy a cégemnél ki van rakva pár helyre, hogy ne húzd ide a kukát, mert az ennyibe kerülhet.
Random mennek ellenőrizni házakat és cégeket is és tényleg bármikor lecsaphatnak. A mi társasházunkat is megbüntették virágládák miatt...
Ez nem ítélet ellened, hanem tény.
8-as voltam, látom, jól lepontoztak, ezért is írtam, hogy nézd meg a házirendet, a tűzvédelmi előírások részben benne van, - ha nekem nem hinnéd el.
Egyébként a pénzbírság a legkevesebb része a dolognak, mert amennyiben tényleg tűz üt ki és a kinthagyott babakocsi miatt sérül vagy hal meg valaki, az sokkal kevésbé vicces.
Egyébként a mi lakóparkunkban volt tűz, demens öreg néni felgyújtotta a konyháját, ami a folyosó mellett van. Azt a pánikot, meg rohanást, ami akkor volt sosem felejtem el. Biztos a fejébe húztam volna a babakocsit annak, aki otthagyja.
5, nálunk 130 cm helyet kell hagyni a szabad közlekedésnek. Ez annyit jelent a mi egyébként viszonylag széles folyosónkon, hogy egy lábtörlőt, vagy egy kisebb méretű növényt kitehetsz a lakásod elé. Nem hinném, hogy pont egy panel folyosóján elférne több bicikli, szárogatók, meg egyebek anélkül, hogy az tűzvédelmi szempontból ne legyen veszélyes.
Pont most költözött be egy család a házba és kint tárolták a bicikliket a lakás előtt. Eltetették velük és kiírták az üzenőfalra, hogy nem lehet és miért nem lehet. 8-nak igaza van.
Tudom, hogy van tűzvédelmi előírás. De 10 emeletes, és Nincs tároló!! Sr pince. Van, akinek van, nekünk nincs! Innentől kezdve muszáj a folyosón.
Amúgy ellenőrzéskor bepakolunk arra a 10 percre.
És akkor hova rakjam?? Tároló nincs, pince nincs, még a szemétledobót is bepakolta valaki. Semmilyen tároló nincs, 10 emeletesben.
Kíváncsi lennék, más hova pakolna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!