Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ha rózsaszín babakocsink van,...

Ha rózsaszín babakocsink van, de fiúnk fog születni, akkor vegyünk újat vagy használhatjuk a régit?

Figyelt kérdés

Igazából nem régi, másfél évvel ezelőtt használta a lányunk, nagyon vigyáztam rá, szinte újnak néz ki. Szeretem is, mert nagyon megszoktam és nagyon praktikusan van kialakítva. Egyedül a színe miatt vannak kétségeim, hogy mások mit szólnak hozzá. Engem nem zavarna, de sokan egyből leszólnának emiatt. Mi tévő legyek, hiszen egy új kocsi elég sokba kerül...

Feleslegesen nem adnék ki annyit, mikor még ez is szinte új.

2021. márc. 31. 20:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
43%

16) Az 5.000-es esernyőre csukható babakocsi is lehet rózsaszín ahogy a többszáz ezres drága cuccok is.Nem is értem mit számít mennyibe került vagy hogy miből vették..

A lényeg,hogy rózsaszín,és a kérdés az,hogy vegyenek-e újat.

Lecserélném,minden gondolkozás nélkül.A fiam ugyan tojik még a színekre (vagy legalábbis nem tudja még egy pár évig,hogy mi 'lányos'),de én nem.És apa se hiszem,hogy akarna pink babakocsit tolni,főleg ha abban a fia van.

Én eleve nem vettem volna ilyen színű babakocsit,ez már bőven túlzás számomra.A lányos anyukák többsége amúgy is bele van zúgva ebbe a színbe,és előszeretettel öltözteti flamingónak a babáját pedig annyi más szín is van ami jól áll nekik is..meghát ha 1-2 cucc ilyen színű is azért mindennek nem kell annak lennie,nem dr.szöszit toljátok a kocsiban. :D

Várhatóan második gyerekem nem lesz (ő is véletlen,amúgy 'hivatalosan' meddő vagyok ^^'''),de azért gondolkoztam előre is és olyat vettem amit akár második gyereknek is használnék szívesen akkor is,ha lány lesz.Fekete.

Nem látszik meg rajta minden kosz (és a babák bizony hajlamosak koszolni..),uniszex és komolyabban fest mint egy pink cucc.

Ha nagyon rám jött a színgörcs vagy le akartam foglalni a kicsit aggattam rá színes játékokat.

2021. ápr. 7. 21:54
 22/34 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó,nah a fekete pont amit soha nem vennék. Olyan gyászos,meg nyáron kb 40-50 C lesz benne,napra nem mehetsz vele,de te tudod. Van a két véglet között más is.
2021. ápr. 8. 07:31
 23/34 anonim ***** válasza:
73%

Gyászos vagy te már.

Én is feketét vettem,de cseppet sem gyászos,az is egy szín.

A rózsaszínnel sincs semmi baj csak mert ti nem azt vettetek.Ízlés kérdése,minden színbe bele lehet kötni.

Rózsaszínbe fiú nem illik.Több okból se.De ha kényelmes a babakocsi tegyél rá és bele fiús dolgokat,mert az is kérdés hogy mennyire rózsaszín és milyen rózsaszín.

2021. ápr. 8. 15:49
 24/34 anonim ***** válasza:
15%

“Rózsaszínbe fiú nem illik.Több okból se.“

Mondj kettőt legyél kedves.

2021. ápr. 8. 16:34
 25/34 anonim ***** válasza:
54%

Amiért kisfiúra nem adsz rózsaszínt se.Persze tudom egyre inkább az a mai felfogás,hogy "a gyerekek nemtelenek és majd ők eldöntik hogy micsodák",de ez nem így működik.Ha fiad született fiad van.Ha valami félre siklik majd elő áll ő azzal,hogy nem ért veled egyet addig meg had legyen tényleg kisfiú..

Nem kell,hogy minden fekete,kék vagy kisautós és dínós legyen,de rózsaszín se.

Lehetőleg szoknyát se húzzatok szerencsétlen fiatokra.. :D

2021. ápr. 8. 16:44
 26/34 anonim ***** válasza:
50%
Most ez a "divat". Körömlakkot és szoknyát engedni a fiúknak,meg hosszú hajat copfban,mert trendi. 🤦
2021. ápr. 9. 10:16
 27/34 anonim ***** válasza:
68%

Korcs egy világ ez..ostoba divatokkal.

De persze a babakocsi az imént felsoroltakhoz képest nem ügy.

Ha nincs más alternatíva tartsd meg,és legfeljebb letakarod vagy tele aggatod fiús holmikkal.csak nem egy full pink cuccos :D

Ha meg túlontúl lányos Facebook marketplace.cseréld el egy fiús anyukával vagy add el és vegyél egy újat belőle.Ha már csak a kocsi árának a felét megkapod érte is jól jársz.nem teljes áron veszed meg újra.

Persze te dolgod csak ötlet.Én biztos ezt csinálnám.

2021. ápr. 10. 20:17
 28/34 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy most itt viccelődtök ezzel, de érvet még nem hallottam, hogy konkrétan mi baja lesz egy kisfiúnak abból, ha rózsaszín babakocsiban van, rózsaszínbe öltöztetik, szoknyát adnak rá stb. Ugyebár azt tisztáztuk, hogy ettől se meleg, se transz nem lesz. Az, hogy mások megszólnak engem baromira nem érdekel, az hogy esetleg mások csúfolnák kinevetnék, az meg a többi szülő rossz nevelése, nem az enyém. Nyilván nem szabad ráerőltetni a rózsaszínt a gyerekre (ahogy semmilyen más színt se), viszont tiltani is ugyanolyan rossz. Manapság már férfiak is simán szoktak hordani rózsaszín pólót, pulcsit. Ha valaki azt hiszi, hogy kislány, akkor megmondom, hogy kisfiú, ha meg emiatt beszólnak akkor visszaszólok, hogy ő a hülye. Azt meg végképp nem értem, hogy a kislány kék vagy szürke babakocsiban teljesen okés, de a fiú rózsaszínben meg nem. Kislányra lehet kék nadrágot adni, de kisfiúra nem lehet rózsaszín szoknyát. A kislánynak ez nem zavarja a nemi identitását, csak a fiúknak? Az egészben nincs semmi logika.
2021. okt. 25. 14:46
 29/34 anonim ***** válasza:
51%

"Ugyebár azt tisztáztuk, hogy ettől se meleg, se transz nem lesz."

Nem b*szki,de akkor se adsz szoknyát a kisfiúra.MERT NEM ÉS KÉSZ.

Ezen mi a f*Szt kellene egyebet érvelni,minthogy fiú és nem rá való a szoknya?

Magadból úgy csinálsz bohócot ahogy akarsz,a gyereked egy külön álló személy,tiszteld meg annyival,hogy nem teszed ki céltáblának a többi ember elé a saját hülyeséged miatt.

Ha felnőtt és ő magától úgy dönt,hogy ő szoknyát akar hordani az más.De neked kötelességed lenne úgy nevelni,hogy minél kevesebb kellemetlenség érje az életben.

Nem is tudom egy szülőnek ez hogy jut egyáltalán eszébe,szerencsétlen gyerekek..

Bele vonjátok őket ebbe az undorító genderszarságba holott nekik ez az utolsó amire szükségük van az életben főleg abban a korban amiben az alapokat tanulják.

ALAP IGEN,hogy mindenkit a saját neme szerint kezelünk.HA MAJD Ő mint önálló személy másképp fogja gondolni a dolgokat az az ő döntése lesz.Te a saját f*szságaidat ne erőltesd rá,főleg arra a gyerekre ne aki még nem tudja hogy mit próbálsz rátuszkolni.

Egy otthon felvett testvérről örökölt body még nem a világ vége,de annyira senki se csóró,hogy ne tudjon venni egy nadrágot akár a turkálóban a fiára,hogy ne kelljen tütübe tuszkolni még az utcára is.

A babakocsi megint más,az egy közlekedő eszköz,de ha egy mód van rá abból se kell full pinkben villogni egy kisfiúval..

2021. okt. 25. 15:11
 30/34 anonim ***** válasza:
25%

De konkrétan miért nem rá való a szoknya? Mert fiúknak nem illik és kész? Amiért 100 évvel ezelőtt a nőknek nem volt való a szavazójog? Azt még mindig nem írtad le, hogy azzal miben is ártok a gyereknek konkrétan, hogy szoknyát adok rá. Az, hogy csúfolják, az nekem nem érv, akkor a többi gyereket kéne megnevelni. A szüleikkel együtt. Ki mondja, hogy a gyereket a neme szerint kell öltöztetni és miért? És ki mondja meg, hogy mi a nem szerinti öltöztetés? Régen minden kisbabát fehér egyberészes ruhába öltöztettek nemtől függetlenül. Szerintem praktikusabb is sokszor mint egy nadrág.

Mert mit próbálok ráerőltetni szerinted a gyerekre? Hogy felvehet amit csak akar, nem kell mások véleményével foglalkozni? Jajj de szörnyű. Ha azt mondja, hogy nem akar szoknyát hordani, oké akkor nem adom rá. De amíg ezt nem mondja, mások véleménye miatt miért kéne korlátozni?

Nyilvánvalóan nem kötelező rózsaszínt adni a fiúra, de ha mondjuk nekem kifejezetten a rózsaszín babaruhák tetszenek, akkor miért kéne annak visszatartania, hogy fiam lesz? Hiszen neki tökmindegy, nekem meg az tetszik. Miért kéne, hogy mások véleménye érdekeljen? A kérdésben is ugyebár az volt, hogy a babakocsi az már ott van és még jó állapotban. Ezerszer egyszerűbb lenne megtartani de nem lehet, mert hát fiú és jaj meg fogják szólni. Ezért inkább eladják és vesznek egy újat. Annyira felesleges. Csak a színe miatt. Ami egyébként még tetszik is nekik. Mire a gyereket elkezdi érdekelni, hogy a rózsaszín "lányos", már nem is fog babakocsizni. De az, hogy mások mit gondolnak mindig fontosabb kell, hogy legyen, mint a logikus szempontok.

2021. okt. 25. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!