Rosszabb valamivel ez a hordozó, mint a kendős fajták?
Babát várok és én nem akartam hordozni, mert nagyon nem tetszenek a kendők, viszont most láttam ezt. Ez rosszabb/másabb valamivel?
8. Valóban nem optimális, mert a liliputi elég nagy, de egyrészt a kérdező nem írta h újszülöttként akarja hordozni, másrészt ha eljut vhová ahol kap segítséget, akkor úgysem adnak oda nem jól beállított eszközt és pl a Kibi már egész piciknek is jó.
A legfontosabb, hogy ne vegyen csípőgyilkos kengurut óccsón a netről, de nem is adja fel az egészet
Szetintem.
Mi baj a kendővel? A megkötés? Karikás kendőt nagyon egyszerű megkötni. De ha semmiképp nem akarsz kendőt, lépj be egy hordozós csoportba és tájékozódj. Egy rossz hordozóval csak kárt teszel a kicsiben.
Off: Én is ockodtam a kendőtől, de ma már azt mondom, életem egyik legjobb befektetése volt
A csatos hordozót alapvetően totyogós kortól ajánlják, de persze egyéni mérlegelés alapján lehet előbb is. Újszülőtt korban általában azért nem ajánlott, mert a pántok visszavezetik a súlyt a baba törzsére, nem támaszt pontról pontra, illetve könnyen túlterpeszt benne a baba. Ezek többnyire akkor is fennállnak, ha van hozzá újszülöttszűkítő.
Újszülöttnek a szövött hosszú kendő, a karikás kendő és a rugalmas kendő az ideális.
Kompromisszumis megoldás a kendő alapú, több ponton állítható félcsatos vagy mei tai hordozó (pl. Storchenwiege, Hoptai, Lilitai, Lujzus stb). Ez sem kifejezetten újszülötteknek való, de sokkal inkább igazodik a babához, mint a csatos, és így korábban is használható.
(Amúgy akihez én járok hordozási és szoptatási tanácsadó, ő csecsemő- és gyermekorvos, neonatológián dolgozik, de nem gondolnám, hogy ezen kéne versenyezni.)
Nem kötelező magadra kötni. Remek babakocsikat is lehet kapni, és azt nem kell megtanulni használni. Csak beteszed és tolod.
Az elég érdekes, hogy nem tetszenek a kendők. Nagyjából millió mintával kapható, minden stílushoz és alkalomhoz van megfelelő. A barátaink most vettek kettőt, mert az irodista apuka nagy duzzogva kijelentette, hogy sajátot akar, ő nem fog rocker csajos kendővel utcára menni. Választott egy pasis mintát.
De írom: nem kötelező. Ott a babakocsi, és a legősibb módszer: viszed ölben.
Nem minden baba szereti a babakocsit. Az enyém konkrétan utálja. Üvölt benne mint akit nyúznak. Sokszor próbáltuk, sokáig de nem. Hordozó imádja.
Egy 6-7 kilós gyerekkel meg nem igazán opció úgy sétálni, hogy az öledbe kapod
Az én gyerekem 3 hónaposan került csatosba, semmit nem terhel rá vissza, amit a kendő sem, ha jól van bekötve a baba. Állítható a terpesz. Az újszülött szűkítőben èn se hiszek.
De tudom, ez ilyet hit kérdés még a tanácsadók között is.
Kb olyan mint hogy az egyik vagy másik bevizsgàlt vérnyomás csökkentő jobb-e, de ehhez képest a linkelt eszköz olyan mintha vki gumicukrot reklàmozna vérnyomás csökkentésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!