Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónap körüli babával hogy...

2 hónap körüli babával hogy alakulnak a reggeleitek? Csak nekünk nem megy ez egyáltalán?

Figyelt kérdés

Reggel 6 körül ébred, eszik (cici+tápszer). Általában kakil közben, utána peluscsere és átöltözés. Általában az öltözésnél eltörik a mécses, és onnan igazából 2-3 óra lilafejű, "fuldoklós" sírás van. Nem jó ha újra cicre teszem, nem jó kézben/ölben, babahintában, babakocsiban, hordozókendőben, nem kell a cumisüveg, nem jó ha sétálni megyünk, akkor se jó ha otthon maradunk. Nem tetszik a játék, a zene sem. Nem fáj a hasa, mert az esti hasfájások enyhülnek ha masszírozom a pocakját vagy meleg meggymag-párnát teszek rá, de ilyenkor reggel ez is csak olaj a tűzre.

Nem tudok haladni semmivel, a házimunkát azt szóba se hozzuk, de felöltözni, reggelizni, pisilni sem. Általában már szédülök az éhségtől, ráadásul cukorbeteg is vagyok, fontos lenne tartanom a gyógyszerek miatt a reggelit, de esélytelen. A párom hatra jár dolgozni, ő nincs itthon, egyedül vagyok vele.

A vege az, hogy 2-3 órányi üvöltés után belealszik a sírásba. Alszik 2-3 órát és mintha kicserélték volna, édes, mosolygós baba lesz.

Szerintetek mi a baj? Mit csináljak másképp? Nálatok hogy néz ki a reggel?

Köszönöm a segítséget, már eléggé kétségbe vagyok esve...

2019. júl. 18. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem akkor öltöztok, hanem megprobalod vissza altatni?
2019. júl. 18. 09:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Igaz, nem írtam bele, de ezen is túl vagyunk. Este 8-9 órától ébredés nélkül alszik 6-fél 7-ig, reggel olyan mint egy kiskakas, hatalmas szemekkel érdeklődik minden iránt. Mindenesetre próbáltam azt is, hogy nem öltözünk, csak egy gyors peluscsere van, de egy pár percen belül akkor is sírni kezd, akármit is csinálunk.
2019. júl. 18. 09:30
 3/9 anonim ***** válasza:

2 hónapos a babám, igaz nálunk a reggelek/délelőttök nyugisabbak, de pl. délután-estefele csinálja azt, amit írsz, hogy semmi se jó, semmi se kell. Bár én azt hittem az én gyerkőcöm fárad, és azért, de mivel az utóbbi napokban nem alszik el fürdés után mégsem ez a probléma, hanem egyszerűen...ilyen.

Egyébként már van napirendetek? Csak mert eddig én is azt hittem, hogy mi is haladunk valamerre, éjszakát majdnem végigalussza egy ébredéssel, napközben kis szundik, és minden tök jó volt, aztán most történt valami és totál tönkrement minden ami eddig volt, éjszaka kel, nyűglődik, túl fáradt hogy egyen de túl éhes hogy visszaaludjon, este nem alszik el amikor mi már mennénk aludni, stb., teljesen kivagyok, ez a szörnyű hogy végre kezdtünk megszokni egy rendszert, és most totál felborította..szóval a mi életünk így néz ki jelenleg... káosz.

2019. júl. 18. 10:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Valamennyi napirendünk már alakul, bár napközben nem pont ugyanakkor alszik, de az esti "szertartás" megvan és kb. mindennap ugyanakkor el is alszik. De ezekkel a reggelekkel nem tudom mit kezdjek. A tuti Jolly Joker az az autó, ha elindulok vele kb. az első kanyarnál azonnal alszik. Tudom hogy ez mindig működik, de nem akarom raszoktatni, ne ez legyen a természetes. Nem fogok vele egész délelőtt kocsikázni. Volt egy időszak amikor nekünk is nyűgös volt az este, most inkább az békésebb. Sajnos a babák ilyenek, időről időre felrúgják a napirendjüket. Én is félek, hogy valamikor velünk is ez lesz.
2019. júl. 18. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Jah, nálunk is az esti szertartás volt csak a fix, fürdés, evés, alvás... hát most az alvás órákon keresztül nem megy, így borul minden, mi meg a hajunkat tépjük :( Ő meg jól elröhögcsél és nézelődik :D

Szóval nem tudom, nálunk a délután ilyen sírós időszak, és én sem értem mi baja lesz olyankor...

2019. júl. 18. 11:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha az autózást szereti, akkor a fehér zajt próbáltad? Az unokatesóméknál pont ugyanez volt, és rájöttek erre. Porszívó. Illetve youtube-os porszívó-videók. Úgy visszaaludt a gyerek öt percre rá, hogy öröm volt nézni.
2019. júl. 18. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát figyu, ha cukorbeteg vagy, akkor reggelizni kell! Van pihenőszék? Én abba betenném, kivinném a konyhába és ennék gyorsan. Ha mindenképp sír abban a néhány órában, akkor arra a néhány percre tök mindegy, hogy a kezedben van vagy a székben. A zuhanyzás és az öltözés kb. ugyanígy, viszed benne magaddal. Szerintem ha vele vagy és lát, akkor ez nem sírni hagyás, én 4 hónapig csináltam ezt.
2019. júl. 18. 14:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Van pihenőszék persze, rezeg-zenél-hintázik minden anyámkínja van rajta, de még a feneke bele sem ér, már visít. Annyira rossz hallgatni, annyira panaszosan, igazi könnyekkel sír, hogy egyszerűen nem tudom ráhagyni! És fogalmam sincs, mi a baja...nem éhes, nem szomjas mert nem kell a cici, sem a cumisüveg, volt hogy lejjebb vetköztettem/betakartam, besötetítettem/villanyt kapcsoltam, földre tettem, pocakot masszíroztam, de teljesen hasztalan akármi. Nem jövök rá, hogy mi zavarja. Ez akkor nem sírni hagyás, ugye? Mit szűr ő le ebből?
2019. júl. 18. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy reggel mohóbban eszik és utána egy büfi bántja? Az enyém még akkor ordít nagyon. Persze biztos büfizteted, én is szoktam, de néha ha nagyon mohó volt mégis bennmarad valamennyi... És ha lefekteted pelusozni lehet, hogy még jobban feszíti.
2019. júl. 18. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!