SOS! Lehet piros torka a fogzástól? A láza reggel óta elég magas,38,5. Többi lent.
A piros tork torok gyulladás jelen, nem a fogzástól vna. De 1-2 napot várhatsz ha úgyí érzed nincs igaza as doktornőnek
Addig is lázcsillapítás, fogzásra amit szoktál, kamilla teát itathatsz vele kortyonként az fertőtleniti a torkát.
Ha nagyon magas láza lenne holnap is kezd el az antibiotikumot.. illetve hétfőn vidd el a saját dokidhoz mutasd meg.
Szia!
Nem tudnád elvinni másik orvoshoz is? Elég nehéz dilemma ez így, legalább valaki megerősíthetne, h add-e a gyógyszert vagy épp ellenkezőleg.
Az én kisfiam is lázas volt pár napig, 38,4 ig ment fel minden nap. Hétvégén elvittük ügyletre, ahol megállapították, h a fogzástól (akkor is és most is jöttek6jönnek ezerrel a fogacskák) bepirosodott/ begyulladt egy kicsit a torka, és antib-ot írt ki. Most hirtelen nem jut eszembe a neve. A dokinkat nem tudtam felhívni, így egy gyógyszerész adott telefonon felvilágosítást a gyógyszerről, és mindenféle "jó" dolgokat mondott róla, pl. hogy ez már 3. generációs, meg hogy biztos nem véletlenül írták ki, az ügyeleten tudják a dolgukat, stb.. Aztán odaadtuk neki, de amikor elvittük a saját dokinkhoz(2 nap múlva), semmit sem látott a torkán és láza sem volt. Tehát antib. nélkül is elmúlt volna. De akkor tanácstalanságunkban odaadtuk, de utólag mégsem kellett volna.. :(
Ezzel nem segítettem neked túl sokat, csak leírtam, hogy mi hogy jártunk, és hogy fogzástól is lehet lázas egy baba (ez nem vélekedés kérdése, hanem így van: előző(k)nek), és azért a 38.5 még nem számít nagyon magas láznak.
Szia! Nalunk is jarvany a torokgyulladas, mar 1 hete lazas a kisfiam, irtam is kerdest ebbe a kategoriaba. Adjad csak a gyogyszert, az utolso valaszolo babajanak hamar hatott az antibiotikum, nem azert mult el szerintem mert magatol is elmult volna.
Jobbulast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!