Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos a kisfiam, napi...

7 hónapos a kisfiam, napi 2-3x eszik kanalasat, de nem váltottam ki egy étkezést sem, mindig szopi után kap kanalast csak. Van valaki még így? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Nem volt soha túl sok tejem, ráadásul mivel éjszaka végig alszik, így csak a nappali szopcsik maradnak, ráadásul elég kis izmos vékony baba, szeretném minél tovább szoptatni.
2010. júl. 10. 10:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Én mind a 4 gyereknél így csináltam.Ilyenkor az anyatej marad a fő táplálék,és mivel szopi után ehet amennyit akar,nem maradhat éhes.1 éves korban kell váltani,tehát először a szilárdat adni,és utána,ha kéri,szopi.1 éves korig nem váltottam ki étkezést szilárdra.

Szépen fejlődtek,és jó evők lettek,nem válogatósak.

2010. júl. 10. 11:41
 2/3 anonim ***** válasza:

szerintem nem jó, de ez az én véleményem :) 7 hónaposan szerintem mondjuk ebédre csak főzeléket kéne kapnia és esetleg még egyszer valamit, mondjuk tejpépet gyümölccsel.

én babám is 7 hónapos, látom, hogy már nappal jobban élvezi a kanalazást, az új ízek felfedezését, egy jó kis bébi teát szürcsölni egy üveg gesztenyés csirke után :D

DE a babákna egy éves korukig a fő tápláléka az anyatej, tehát ha Te ettől érzed jól magad, hogy szoptatod minden étkezésnél, tedd nyugodtan. egyébként se sokáig fog szopni, illetve ezután soha többet, míg a többi ételt élete végéig eheti.

olyan baba is van aki nem akar kiváltani 7 hónaposan étkezést, igaz ott a baba dönt nem az anyukája, abban nem látok semmi kivetnivalót.

2010. júl. 14. 23:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi 7,5 hósak vagyunk 6 hósan kezdtük!2*-3* kap kanalasat,viszont én mindig figyelem mikor kér cicit!Mi elég vasgyúrók vagyunk...így járok ilyen szoptatós anyacsoportba(természetesen a lányommal együtt)ÉS ott tanácsolták,hogy semmi gond ha nem váltunk ki kaját az a lényeg hogy a kanalas is haladjon!És gondolom igény szerint szoptatsz,és akkor az maradhat is!Amúgy is nyár van nekem akkor is cicizk ha szomjas csak!

Mondjuk a lányom semmiből nem fogad el semmit inni!Csak cici!Erre is azt mondták ott hogy kínáljam minden nap többször,de 1 éves korig elég folyadékot biztosít az igény szerinti szoptatás!

Remélem tudtam segíteni!

2010. júl. 15. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!