2010. februári babák anyukái, hogy vagytok?
Hány kg-mal született és most mekkora? Miket tud már?
Sima szülés volt, vagy császár? Hogy bírjátok a hétköznapokat? Szopiztok,tejci üvegből vagy tápisok vagytok?
Hozzátápit elkezdtétek már?
Az én kisfiam 3600-zal született,most 7,2kg.Császárral (sürgősségi)született.Forog minden oldalra,hasra sikerül, hátrol hasra még gyakorlás alatt. Gögicsél,magyaráz,nevetgél,minden kell neki(elveszi az ember kezéből),lába a szájában... :)
Sajna nem szoipzik,így maradt a tejcsi az üvegből.
Hétköznapjaink javarészt viccesen telnek,imádunk babakocsizni,apával utazni.
Már ettünk almát,barackot,banánt és sütőtököt.
Az én lányom február 2-án született 3600 g, 51 cm-el, most 6600 g és 66,5 cm. Császárral született. Szopik is, de sajna 3 hetesen már tápszert is eszik, 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást!
Forog, hasról hátra és vissza is. A lábait felhúzza és beveszi a szájába. A kezét figyeli miközben forgatja. Érdekli minden: a tv, a telefon, popsitörlőnek a csomagolása stb. Elvan, eljátszik egyedül is egy darabig míg én főzök, mosok stb. De, ha bármi baja van kiabál. :) Gőgicsél, kacarászik, jó kedélyű kislány. A cumit nem szereti, de eljátszik vele. Pohárból és cumisüvegből is iszik, utóbbit, mikor olyan kedve van ügyesen megfogja.
Eszik már almát, barackot, banánt, meggyet, krumplit, répát, zöldborsót, sütőtököt(üveges bébiétel)....nemsokára a csirkemell, a sóska, spenót és a cékla jön. Inni Jana baba vizet szoktam neki adni.
Nálunk a reggeli szopi+tápszer, tízórai szopi+tejpép, ebéd zöldség pép+szopi, uzsonna előtt tápszer+szopi, uzsonna gyümölcs pép, vacsora szopi+tápszer...sajnos nincs sok tejem, de mindig megszoptatom, ha igényli.
Imádunk sétálni a babakocsival és utazni is apuval a nagymamához vagy bárhova..csak olyan gyorsan telik az idő!
00:41-es vagyok!
Délelőtt és délután is alszik kb. 1,5 órát. 3 hetes korától nem kel fel éjszaka, csak nagyon-nagyon ritkán!
Szia.
Valentin napi a kislanyom :)
3380g volt szuletesenel (38.hetre szuletetett) es kb 48-49 cm (kulfoldon elunk es itt nem merik).
Sima szulesem volt.A kisholgy hatalmas!!! Tegnap mertek es 9510 gramm volt.Itthon 74cm-t merunk hossznak (74es ruhakat hord).
Forogni inkabb a hatarol a hasara tud. Harol hatra is sikerult parszor, de azt meg sokat kell gyakorolni.2 hete 2 fogacskaval buszkelkedhet :)
2 hete kap almalaevet es tegnap voltunk hozzataplalasi tanacsadason ahol rogton megtomtek banannal, barackkal, repeval, feherrepaval, kortevel.Kap babarizst es egy masik fajta etelt aminek nem tudom az otthoni nevet (ez is valami gabona szeruseg, de glutenmentes)
Imad hason lenni es babakocsizni.Mindig dumal, ahogy egy igazi nonek kell :)
egesz nap mosolyog es szovegel :P
Szeretne mar ulni, de nagyon.
Imad kanallal enni, de meg azert nem megy olyan ugyesen.
A labat meg nem fedezte fel.Szereti a zenet es ha enekelek
Neki (apa szerint ezzel kinzom).
Sajnos ekcemas lett a bore igy ezt kezelgetjuk.
Panka lányom február 2.-án született császárral, mert faros volt és nagy babára számítottak. Ezzel szemben 51centivel és 3510gr-al született. :-) Most 69 centi és 8610gr.
Hátról hasra forog mind 2 irányba 4,5 hónapos kora óta, de vissza még nem. Amúgy nagyon szeret most már hason lenni. Bár ma egy kicsit nyűgösebb, de amúgy nagyon jó baba. Nagyon jól eljátszik egyedül is, szeret aludni. Kacarászik, sikongat, kiabál, szeret rágni. Van már 1 picike fogunk is, észre sem vettük, amikor kibújt. 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát. 7 hetes kora óta pótolni kell tápszerrel is, mert kevés lett a tejem, ettől bedepiztem, így még kevesebb lett. 4,5 hónapos kora óta eszeget, most már szinte mindent, kivéve az alma, meggy, paradicsom, mert refluxos és az savat csinál neki, olyankor 2 napig tiszta nyűg szegénykém és szenved a visszajövő gyomorsavtól. Szereti a répa, krumpli, husi, cukkini, brokkoli, sóska, spenót, tejpép, barck, banán (ebből csak picit kap), sütőtök.
Nagyon szeret a padlón játszani, a nap nagy részét ott tölti. A kiságyba jóformán csak éjjel van.
Szereti a zenét és ha énekelek neki (szerintem borzalmas lehet) és Apa az Isten. :-D
Szia!
Az én lányom február 26.-án született 56 cm-re, és 3460 g-mal.Most olyan 70 cm, és 6500 gramm.Sima szülés volt, nagyon nehéz...Minden oldalra forog,3 hónapos kora óta tápszeres, mert a stresszes hétköznapok "felemésztették" a tejcim:(Egyre többet mosolyog, kacarászik, de mellette nagyon hisztis, ha nem rögtön teljesítem a kívánságait iszonyatos ordításba kezd.Egyedül nem tud elaludni.Elér rossz alvó, emiatt gyakran nyűgös,és a napi terveimet romba dönti.De talán kezdem érezni, hogy egyre könnyebb, egyre többet elvan egyedül is.Minden érdekli, ha kezébe adok valamit, akkor rögtön dobja is el a másik dolgot, ami a kezébe volt:)Elkezdtük a hozzátáplálást,ami egyelőre csak gyümölcs,nagyon szeret játszani a bébipapival:)Szeret babakocsizni, nem rég jutottunk el arra a pontra, hogy egy hang nélkül átvészeljük a sétákat, korábban még bevásárolni se tudtam elmenni vele:)Kedvenc elfoglaltsága a tv-zés lenne, ha hagynám.Mindig vigyorog, ha meglátja magát a tükörben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!