Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tünetei vannak a...

Milyen tünetei vannak a vírusos kiütéseknek? Tapasztalatokat írjatok légyszives azok, akiknek a gyermeke már átesett rajta!

Figyelt kérdés
Meddig fertőző?
2010. júl. 8. 10:11
 1/8 anonim ***** válasza:
A 3 napos lázra gondolsz? Ha arra, akkor 1-2 hét a lappangási idő, ez idő alatt fertőz cseppfertőzéssel. 3-4 napig láz, ez lehet magas, vagy kevésbé magas láz. Ezután 1-2 napig kiütéses a gyerkőc. Nagyon ritkán társul hozzá felső légúti tünet is. Mi most voltunk benne, 3 napja múlt el. Megúsztuk kisebb fokú lázzal. Nem igényel kezelést, csak lázcsillapítást.
2010. júl. 8. 10:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem! Háromnapos lázon már átestünk! A vírusos kiütés, kiütéssel kezdődik, majd lehet láz! Többet én sem tudok!
2010. júl. 8. 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Ilyenről nem hallottam, akkor majd vissza nézek.Első
2010. júl. 8. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Lányomnak volt ilyen,nagyon magas láza volt napokig,és mellé viszkető kiütések.Igazából túl sok mindent nem tudott csinálni az orvos,csillapítani kellett a lázát-40 fölött volt-,a kálciumra kicsit halványodtak,de nem tűntek el,ebből látszik vírusos és nem allergiás.Kb egy hétig tartott.
2010. júl. 8. 11:45
 5/8 anonim ***** válasza:

nálunk láz nem volt, viszont iszonyúan viszketett neki, és kb. másfél hónap alatt m últ el teljesen. sok éjjelt nem aldutunk. a dokinő írt egy keveréket, cink oxidosat, ami hűsítő, azzal kentem neki.

először azt hitte a bőrdoki h ekcéma, de aztán elkezdett belilulni, mintha ütés lenne, ebből rájött h vírus. csúnya volt, foltokban vörös, száraz, ránézésre is iszonyú viszketős.

2010. júl. 8. 12:20
 6/8 A kérdező kommentje:

És mekkora felületen volt ez?

Mi voltunk a hét elején bőrgyógyászaton, ott azt mondták, hogy ez lesz! Kapott egy szteroidos kenőcsöt! Én felhívtam a háziorvosunkat, mivel nem akartam ezzel kenni, miután megnézte, mondta, hogy szerinte allaergia! Egyébként a jobb talpa olyan, kb másfél hete, és elötte meg is csípte ott egy bogár! Szerintem azóta mégegyszer! A jobb tenyere is pöttyös, itt van egy száraz folt is! A bal lábán csak pár pötty! Nem volt láz, és most kezd neki viszketni! Le tudnátok írni, hogy néztek ki a kiütések? Előre is köszi!

2010. júl. 8. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:
11.45 vagyok.A lányomnak olyan volt mint a csalánkiütés.A doki mondta,h ha kálciumra nem múlik el,akkor nem allergia hanem vírus.Neki a hasán,hátán,kezén,lábán voltak.
2010. júl. 8. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:

12:20-as vagyok- nálunk kicsi területen indult, középről terjedt kifelé, akrodermatitisze volt (az is lehet, hogy a 15 hós oltás következtében, de ez nem biztos, kérdezete a bőrdoki, volt -e megelőzően vírusos fertőzése, mondtam nem volt, de utánaszámoltam, és pont azután jött elő, hogy megkapta az oltást, kb. másfél héttel utána, a neten is utánanéztem, és azt találtam, okozhatta akár az oltás is), aminek ez a tünete, hogy belülről terjed a végtagok felé. volt a karján, 2-3-4 cm.-s foltokban, meg a combján, a hasán meg a csípőjén, a hátán meg az alsó lábszárán csak kisebb kiütéses foltokban. az arcán nem volt.

először mi is szteroidosat kaptunk, de nem használt semmit, ráadásul utánaolvastam, miket okozhat mellékhatásként, és csak 1 hétig használtuk. utána ezt a cink oxidosat, meg gyógyszertári hidratálót (cremor aquosus).

2010. júl. 9. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!