Kisgyerekes anyák, főleg babások! Mennyit jártok el otthonról a baba nélkül?
Nekem 5 hónapos a baba, és kb 2 hetente elmegyek valahova. Úgy értem a baba, gyerek nélkül. Addig a férjem van vele, aki nagyon jó apa, örül neki hogy lehet vele mivel munka miatt ő azért kevesebbet látja jóval.
Nyilván vannak hármas programjaink, apa anya baba is sok: sétálunk majdnem minden nap, nemrég állatkertben voltunk, nyáron wellneselni megyünk stb. Szóval együtt is megyünk persze ezt azért írom
De én baba nélkül is eljárok, van egy nagyon jó barátnőm, vele szoktam 2 hetente egyszer vagy egy mozi vagy egy színház, esetleg koncert. Plusz van 3 kolleganőm akikkel munkahelyen nagyon jóban voltunk, igaz én eljöttem szülni másikójuk meg munkát váltott, de mi így négyen megmaradtunk és havonta kéthavonta összefutunk pár órára valahol.
Szóval viszonylag gyakran megyek. De a sógornőmnek ez fura, mindig ha esetleg tudja hogy megyek megjegyzi, hogy "na már megint" meg ilyenek.. "Meg hogy ő ennyi idősen a babára volt ráhangolva, de hát mindenki más"
Mintha nekem itt kellene bezárva élnem most évekig.
Vagy én vagyok rossz anya hogy szívesen elmegyek?
Szo szerint egyedul nem nagyon, a nagyobb gyerekeket szoktam elvinni egyesevel moziba, enni, vagy csavarogni. Altalaban heti egy ilyen van, akkor a legkisebb otthon marad a ferjemmel (7 honapos).
Szo szerint egyedul talan nehany alkalommal mentem el eddig (fodrasz, orvos, ilyesmi). Ezen kivul nem igenylem, hogy a baba nelkul menjek, de ez amiatt is van, hogy eleg jo termeszetu, nem siros, sokat alszik a babakocsiban, vagy nezelodik es vigyorog. Vasarolni, beulni valahova siman megyek vele egyutt.
Nekem inkabb arra van igenyem, hogy a ferjem vigye el hetvegente egyszer az osszes gyereket magaval valahova es otthon maradjak egyedul egy kicsit.
Első gyerek mellől nem nagyon vágytam el sehova kikapcsolódni (pedig hasfájós, refluxos, kétemberes volt). 1 éves volt, amikor először moziba mentem és ott is állandóan ő járt a fejemben. Persze ügyintézni, orvoshoz el-elszaladtam, addig az apjával volt.
Most második gyerek mellől már szívesebben mennék, de nem is őmiatta, hanem a nagyobb szívja le az energiám. Még éppen nem ovis, kis energiabomba, aki "kicsinál" jelenleg. :)
Havi egyszer-kétszer elmegy az apjával a nagyihoz (egy napra), addig én maradok a kicsivel (3 hónapos) és élem az egygyerekesek nyugodt életét pár óráig. Teljesen feltölt egy kis viszonylagos csend.
Minden kérdésnél le van pontozva mindenki kb : )
Én zöldet adtam mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!