Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól figyelnek az újszülöt...

Mikortól figyelnek az újszülött babák a hangokra?

Figyelt kérdés
7 hetes a kislányom, ha messzebb vagyok tőle és szólok neki vagy tapsolok vagy bármit is csinálok nem fordítja el oldalra a fejét ahonnan jön a "zaj". Mikortól fordul a hang irányába?
2008. nov. 12. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát drágám! Mit vársz egy 7 hetes babától?

Biztosan hallja és figyel is a hangokra, csak még nem tudja forgatni a fejét. Nem lehet , hogy ez miatt?

Még nagyon gyenge a nyaka ilyen korán.

2008. nov. 12. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A gyermeked,biztos,hogy nem süket megnyugodhatsz ő hall téged csak még nem tudja forgatni a fejét,még erősödnie kell,majd 3-4 hónapos korban(minden gyermek máshogy fejlődik,valakinek több idő kel megtanulni,elsajátítani a dolgokat,mozdulatokat valakinek meg kevesebb!!!)
2008. nov. 12. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányommal múlt héten voltunk a 6 hetes kontrollon (akkor volt 7 hetes). Igencsak rettegtem, mert a védőnő beparáztatott, hogy baj lehet a hallásával: semmilyen hangra nem reagált, sem a hangosakra, sem az én hangomra. A kontrollon megerősítették a gyanút és továbbküldtek a fülészetre. Ott belenéztek a fülébe, dopplerrel is megvizsgálták, de mindent tökéletesnek találtak. A doktornő megkérdezte, mi volt az oka egyáltalán, hogy felkerestük, de csaknem nevetett mikor elmondtam neki. Azt válaszolta, hogy egy 7 hetes babának nem az a dolga, hogy reagáljon, hanem hogy gyarapodjon, erősödjön. Otthon sárgás folyást vettünk észre a fülei körül, valószínűleg a vizsgálattal megpiszkálták. A gyerekorvos azt mondta, hogy valószínűleg magzatmáz és fülzsír keveréke volt ami nem távozott a születése után, ezért tompán hallott. Igaza lehetett, mert azóta már összerezzen a hirtelen zajokra és lassan felismeri a hangunkat. Szóval ha a születése után mindent rendben találtak, akkor nincs miért aggódnod!
2008. nov. 12. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:
szió, en ugy tudom,hogy mar a korhazban megcsinaljak, nem olyan nagy "vizsgalattal", csak olyan tapsolással, teljesen rutin, termeszetes aprosag, szerintem szoltak volna, ha baj van.
2008. nov. 12. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!