Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altatjátok babátokat?

Hogyan altatjátok babátokat?

Figyelt kérdés

Este elég sokszor alszik el a 3 hónapos babám kézben, kaja után.

Most próbáljuk szoktatni, hogy magától aludjon el. Ha félálomban van akkor fogjuk és letesszük az ágyába. Van mikor tök jól elalszik magától, de van olyan is, hogy nekiáll nyöszörögni. Olyankor paskoljuk a fenekét, esetleg fel is vesszük és ha megnyugszik visszarakjuk. Mindezt sötétben vagy félhomályban. Szerintetek jó így?

Ti hogyan csináljátok? Ötleteket szeretnék kapni, hátha van jobb vagy sikeresebb módja az altatásnak.

2008. nov. 12. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mi 12 hetesek vagyunk és mi is ugyanezt csináljuk, sajnos a kislányom nem hajlandó nappal itthon aludni, csak kinnt a levegőn a babakocsiban, ha rossz az idő és nem tudunk kimenni akkor sokszor 4-5 órát nem alszik, egyszerűen nehezen alszik el.

Néha úgy szoktam elaltatni h szoptatás közben még bújok vele legalább fél órát és így ha alszik max egy órát napközben.

Este mi is úgy alszunk h karban szoptatás, aztán ott elalszik, persze, sötétség és csend van ilyenkor.

De így is kell néha fél óra amíg mélyen elalszik.

2008. nov. 12. 11:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hugom fia/1,5 év/ születése óta egyedül alszik el,csak beteszi az ágyába és magára hagyja.Én ezt nagyon írígylem tőle,mert az enyémekkel ezt nem lehet megcsinálni.Csak karban ringatva,vagy ha melléjük feküdtem úgy aludtak el.De azért sztem ez sem gáz,gyorsan elaludtak,akkor minek sírassam őket az ágyukban.
2008. nov. 12. 11:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 4 hós és nem igazán alszik el egyedül ha berakom az ágyba. De egyetértek az előttem szólóval, nem bánom hogy altatnom kell, ami max 5-10 percet vesz igénybe (dalolok neki szinte mindig és az nagyon segít. állandó dalunk van amit ha meghall van hogy azonnal csukódik le a szeme és onnan pár perc és le lehet tenni őt). Néha van hogy beteszem a kiságyba és ott dalolok neki és simogatom úgy is el tud aludni, csak a kiságyba nem alszik olyan sokat mint a babakocsiba a friss levegőn (ahol már a hideg miatt amúgy sincs kint 1 óránál tovább)! Éjjel eszik alszik tovább - szinte a szemét sem nyitja ki. Olyankor max egy pár percre teszem vállra, hátha jön kis büfi. Szóval szerintem ha altatást igényel akkor altasd nyugodtan :) mindenki azt mondja, hogy egyszer úgyis megtanulnak egyedül, maguktól elaludni, még olyan picik :)
2008. nov. 12. 11:12
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia! Mi 7 hónaposak vagyunk, nálunk az esti rituálé ez: este 7-8 körül pancsi apával, utána vacsi összebújva a mi ágyunkban. Ekkor ha nagyon fáradt, akkor elalszik és egyből átvisszük az ágyikójába. Ha nem elég fáradt, akkor egy kicsit még játszunk, utána összebújunk, pocisimi, popsipaskolás, hátsimi, attól függően, hogy milyen pózban pihen. Max. félóra és alszik. Ha nem, akkor egy óra múlva megint megetetem (anyatejes). Így biztosan tele van a pocija. Nekünk így jó.

A ti módszeretek is jónak tűnik. Viszont ha még csak most kezditek el bevezetni, akkor még nem biztos, hogy már hozzászokott és ez a nyöszörgés tárgya. Legyél türelmes, egy-két nap alatt nem tudja megszokni.

Üdv.

2008. nov. 12. 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:
68%

Én cicin altatom a kislányomat ez mindig beválik. Most 9 hónapos és sosem akartam idomítani. Mostmár előfordul, hogy magától is elalszik, persze nem úgy, hogy otthagyom egyedül.

Nem KELL egy ilyen pici babának egyedül elaludnia, ha mégis ilyen "ügyes" örülni kell neki, mert ez egy ajándék..:)

2008. nov. 12. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
Az én kislányom 8 hónapos és vagy cumisüvegből üditőt szopizva alszik el, vagy a cicimen csüng. Eddig még úgy nem birt elaludni, hogy otthagytam az ágyában.
2008. nov. 12. 12:17
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem viszont igenis kell tudnia egy babónak egyedül aludnia.

Az én picim 4 hónapos,este fürdés,8-kor kaja,aztán beteszi apa az ágyába,kicsit gőgicsél is alszik is.

Soha nem hisztizett vagy sírt a kiságyban,de azt nem is hagynám.

Ezzel az összebújos-együttalvós dologgal csak azt érik el a mamák,hogy a gyerek képtelen lesz nélkülük elaludni.

Lehet lepontozni,de akkor is ezt gondolom.

2008. nov. 12. 12:26
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Utolsó Válaszoló! Nem gondolom, hogy bármilyen fejlődésben akadályoznám azzal, hogy esténként összebújunk. Én abból indulok ki, hogy ha nincs mellettem a párom, nem tudok könnyen elaludni, de ettől még el tudok nélküle aludni. Ugyanúgy van a szívemben a gyerekem, mint a férjem. Akkor miért kéne a gyerekemet megfosztanom attól, hogy velünk aludjon el? Majd amikor már nem ezt igényli, akkor majd változtatunk rajta. Nekünk ez így jó.

Nektek meg úgy jó. Attól én nem tartom helytelennek azt, ahogyan ti csináljátok, csak azt, hogy én úgy nem szeretném csinálni.

Szép napot!

2008. nov. 12. 12:42
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Egyet értek az előző válaszolóval. Én sem szeretek egyedül elaludni, akkor miért várjam ezt el a babámtól. Még olyan kicsi és igenis szüksége van a szülei közelségére. Nem gondolom, hogy ezzel elrontanám. sőt. Az kislányom 6 hónapos és hóapokig altatni kellett (popó paskolás, dúdolás stb.) Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már akkor nem alszik el, ha vele vagyok. Ezért most már beteszem a kiságyba és elalszik egyedül, ugyanis a babák előbb-utóbb megtanulják megnyugtatni magukat.

Jó babázást!

2008. nov. 12. 13:01
 10/13 anonim ***** válasza:
63%
A 7.-ik válaszolónak: most elég magabiztosan jelented ki, hogy a te picúrod elalszik egyedül. Örülj neki. DE, ha majd a babócád idősebb lesz, és vmi változás lesz az életében, vagy akár csak azok a nyavajás fogacskák jönnek, akkor majd te is altatni fogod a babádat. De ha nem, hát kimaradsz egy csodálatos dologból, amit úgysem sokáig élvezhetünk mi anyukák
2008. nov. 12. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!