Mikor /hány hónaposan/ lett először beteg a babád? A tápszeres babák immunrendszeres gyengébb? Tapasztalatok?
Az enyém anyatejes volt 6 hónapos koráig, és 8 hetesen volt először beteg. Náthás volt, ami aztán lehúzódott a hörgőkre. Utána 7 hónaposan volt beteg, ugyanez. Viszont ekcémás, tehát tulajdonképpen mindig "beteg". Most 8 hónapos.
Van tápszeres babás ismerősöm, aki ráadásul koraszülött volt, most két éves a gyerkőc, és talán 1-2-szer volt beteg.
Az enyém 2 hetes korától kapott tápit. Most 8 hónapos. Egyszer hőemelkedése volt, amikor kijött a foga, de más baja még nem volt. Kop-kop-kop.
Szerintem a mai tápszerek elég jók már, és jól erősítik a babák immunrendszerét. Az anyatej persze jobb, de a tápszer is elég jó, szerintem.
Az első fiam anyatejes volt, 3 hónaposan volt hasmenése és lázas volt, addig semmi. Most lassan 4 éves, a szokásos bölcsis betegségeket kapta el.
A kicsi 6 hetesen influenzás lett, elkapta a bátyától és én is. Csak anyatejes volt. Már ekkor sajnos antibiotikum kellett neki. Azóta csak apróbb betegségek, amelyeken gyorsan átesett.
Nem lehet semmilyen következtetést levonni a táplálás módjából. Az immunrendszer mindenkinél másképpen reagál a betegségekre, ki könnyebben, ki nehezebben betegszik meg.
Szia! A kisfiam most 22 hos, 8 hos koraig kapott anyatejet, addig talan 2x volt beteg, egyszer 3 napos laza volt es egyszer meg volt fazva. Azota telen minden honapban meg van fazva, mindig torokgyulladasa van ( kicsikoromban en is folyton ettol szenvedtem). Amit eszrevettem, az az, hogy tolem sosem kap el semmi betegseget. Szerintem biztos jelent valami plusszt az anyatej, de a tapszerek manapsag nagyon jo minoseguek. A velemeny az, ha van anyatej, az a legjobb, de ha nincs akor sem dol ossze a vilag...
Mindenkinek jo egeszseget kivanok!
Kislányom 8 hónaposan volt először beteg. Láz 1 napig és nátha még 1 hétig, szerencsére csak ennyi volt. Tőlem kapott el egy vírusfertőzést (mástól nem kaphatta kizárásos alapon). Ő kizárólag anyatejes volt 4 hónapos koráig, és még 7 hónapos koráig is 2-3-szor szopizott egy nap. Szerintem hülyeség, hogy a tápszeres babák immunrendszere gyengébb, mindenesetre ezt találtam, de ez alapján a tápszeres babáknak bele kéne halni az első betegségbe? Plusz, barátnőm kisfia tápszeres születése óta, 10 hónapos most, és még egyszer sem volt beteg, még náthás sem, az Én anyatejes lányommal ellentétben.
"Mielőtt a kisbaba megszületik, a bél egyáltalán nem tartalmaz baktériumokat. De amint megszületik és kapcsolatba lép a külvilággal, a baktériumok el kezdenek szaporodni a bélrendszerében. Az anyatejben lévő prebiotikumok olyan speciális rostok, melyek lejutva a bélbe táplálékul szolgálnak a jótékony baktériumokat, ennek hatására azok elszaporodnak, majd megtelepednek, és így erősítik az immunrendszert. Annak ellenére, hogy a kisbaba megszületésekor az immunrendszer minden fontos alkotóeleme jelen van, ezek még éretlennek számítanak. Ez azt jelenti, hogy a kisbaba hajlamosabb a fertőzésekre, különösen az első életévben. Rögtön a születés után, az újszülött immunrendszere elkezd fejlődni, az anyatejben természetes módon meglévő összetevőknek köszönhetően."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!