Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem baj ha leszopogatja a...

Nem baj ha leszopogatja a kezemről a Dentinox gélt? Ilyesztő dolgot olvastam róla.

Figyelt kérdés

Ezt írta egy orvos:

Kétségtelenül vannak olyan babák, akik az átlagnál lényegesen rosszabbul viselik a fogzást (vagy a szülők tűrőképessége kisebb?), s ilyenkor lehetséges megoldás a ma már mind több gyógyszertárban és gyógynövényboltban kapható növényi eredetű gyulladáscsökkentő ecsetelő vagy zselé, amely enyhe fájdalomcsillapító anyagot tartalmaz. Csodát azonban ettől se várjanak. A nyálkahártya érzéstelenítése régebben eléggé elterjedt volt. Én sohasem javasoltam és írtam fel ilyen szert, mert tudok sajnos olyan babáról, akinél ez az érzéstelenítés olyan "jól" sikerült, hogy a nyállal jutott belőle a garatba is, ahol annak érzéketlenné válása miatt, az amúgy is sok nyálat termelő csecsemő a saját nyálát félrenyelve megfulladt.

2008. nov. 12. 08:28
 1/8 anonim ***** válasza:
A mennyiség számít, mivel lidokainos ezért érzéstelenít, de miért nyalja le az ujjadról? Elvileg az ínyt kell vele bekenni. Kis adagokat használj és ne közel az étkezésekhez, inkább utána, vagy cseréld le DOLOGEL-re, abban nincs lidokain.
2008. nov. 12. 08:31
 2/8 A kérdező kommentje:
amint a szájába ér az ujjam hegye, amin a gél van, gyorsan bekenem amennyire csak tudom de a végén szopizza az ujjamat de akkor már nincs rajta annyi gél mondjuk. Akkor remélem az nem árt neki....
2008. nov. 12. 08:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Na ez azért már túlzás. Ahhoz hogy a baba garatjában olyan fokú érzéstelenítő hatás jöjjön létre hogy megfulladjon a saját nyálától ahhoz nagymennyiségű gélt kellene nyelnie. A legjobb ha te kensz egy kicsit az ínyére, mint hogy a baba leszopogatja mert ha leszopizza az ujjadról nem oda jut közvetlenül a gél ahová kellene.

Egyébként én használtam a fiamnál nappalra, éjjel ha nyűgös volt akkor Panadolt adtam mikor jöttek a fogai, sőt a Dentinox gélt még én is használtam mikor jött a bölcsességfogam és tényleg jó a duzzadt, fájó ínyre.

4/8 anonim ***** válasza:
Sztem is a mennyiségen van a hangsúly.Én amióta jönnek a fogai használom és soha nem volt gond vele.A duzzadt részbe dörzsölöm bele és csak egy bors szemnyit.
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem, ha nem a fél tubussal szopogatja le a kezedről, akkor nincs baj, ahhoz kevés lidocain van benne. Mondom szerintem. Meg a gyerekorvosunk szerint, meg a védőnő szerint, meg a patikus szerint, meg azok az anyukák szerint, akiknek szintén a gyerekorvosuk ... stb. ajánlotta. Túladagolva minden szer ártalmas a bébinek, és elég sok olyan van, ami szintén szélsőséges esetben halálhoz vezet. Szóval, a betegtájékoztatóban írt adagokat figyelembe véve és maximálisan betartva én biztonságosnak tartom.

Üdv.

2008. nov. 12. 08:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is aggódtam emiatt. De szerintem ha betartod a mennyiségi előírást, és nem hagyod, hogy nyalogassa a kezed, nem lehet gond. Én mondjuk mindig egy kicsit kevesebbet használtam, mint ami a papírra volt írva. :)
2008. nov. 12. 09:16
 7/8 A kérdező kommentje:

én sem fél tubussal adok neki.....gondolhatjátok...

éppen egy picit teszek az ujjam hegyére csak!!!!

akkor nem izgulok. nem is félek annyira csak kérdeztem. azért kössz mindenkinek.

2008. nov. 12. 09:46
 8/8 anonim ***** válasza:
A Dentinoxnak van ecsetelős formája is, abban már nincs lidokain és korlátlanul adható.
2008. nov. 12. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!