Kezdő anyuka vagyok és szeretnék segítséget kérni, Van nekem egy 2 hónapos kisfiam és most kezdtem el vele a tornát el vagyok vele késve?
Na az a helyzet hogy nekem eddig senki sem mondta hogy a kisfiamat kéne tornaztatnom, sőt még a védőnőm meg a gyerekorvos sem mondta hogy hasra kellene fektetnem a gyereket,
Ezeket az ismerősöm mondta aki már tapasztalt anya!
Ugye elkezdtem hasra fektetni a fiamat de sajnos nem bír ki 1 percet és már üvölt is!
És nagyon félek hogy nem fog tudni előbb mozogni!
Kérlek titeket anyukák ne szóljatok le köszönöm
Rendben van..
Csak nekem senki nem mondott semmit...
Köszönöm a segítséget
Szerintem azért egy kicsit erőltesd a hason fekvés, ha beírod a Google-be ad tippeket hogyan, mert nem fog erősödni a nyaka stb. Elég pár perc, de napi szinten legyen. Pl. Belerakod hason a baba kocsiba, elé térdelsz és bohóckodsz neki.
Én is későn kezdtem el tornáztatni ugyanazért amiért te. YouTube - on néztem videót hogyan tornáztassam. Nem kell sok időt(nekem kB. 2-3 perc volt egyszerre) néha megcsinált vele naponta többször, néha kimaradt egy-egy nap. Találj ki neki közbe mondókát vagy bohóckodj közbe vele hogy élvezze. Volt olyan nap hogy nem akarta csinálni akkor nem erőltettem nehogy megutálja. Ja és kajcsi előtt csináltam.
A szakemberek azert nem mondtak, mert nem kell.
A "tapasztalt anya" inkabb csak okoskodonak tunik.
Hallgass a szakemberekre, legfoljebb kerdezz ra naluk erre, de ha nem javasoljak, es a babad sem erzi jol magat benne, akkor ne eroltesd.
Azért nem mondták, mert az anyaság már nem arról szól, hogy mindent a szádbarágnak. Minden a te felelősséged. Olvass, tanulj, képezd magad. Itt már nincs ilyen kifogásoknak értelme, hogy de nekem nem szólt senki. A gyerekeket nem érdeklik a kifogásaid, ha a tudatlanságod miatt kerül valamiben hátrányba.
Igen, a gyereknek minél többet kell hason lenni, mert onnan indul a mozgasfejlődés. Eleinte normális, hogy csak egy perceket bír. Szórakoztatni kell, játszani vele, és egyre jobb lesz. Aztán egyszer csak át fog fordulni a hátára, és akkor rájön, hogy ez jó móka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!