Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis babások, Nektek hogy...

Kis babások, Nektek hogy telik egy napotok?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam , de e nap 90 százalékával vele foglalkozom ,eddig elég hasfájos is volt , nektek hogy telik egy nap? Mennyit alszik a Babó?

2019. máj. 20. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Akisebb 4 hos. 8kor kel eszik, aztán jatszoszonyegen jatszii. Alszik kb 1 orát eszik, megint elvan. Mi kostolgatunk, szóval a 2.evés után ismerkedunk uj izekkel.

Aztan megint eszik ez most volt, utana majd 2-4ig kbvan egy hosszabb alvasa. Utana megint eves jatszas 7kor pancsi 8kor alvas.

Makom van mert magatol alszik el. A teso 6 eves erte delbe megyunk, ilyenkor miutan hazaerunk alszik. A nagy is sokat foglalkozik vele, lekoti ha epp csinalom a kajajat es nyuglodik h ehes. Szoval a kicsi extrakonnyu baba. A nagyhasfajos volt fogzott, napkozben sokat nyuglodott.

2019. máj. 20. 13:29
 2/5 anonim ***** válasza:

8 körül kelünk, megszoptatom a kicsit, aztán reggelizünk a naggyal. Amíg ébren van a kicsi, addig nem hagyom ott őket kicsit sem, ülök a játszószőnyeg mellett, nehogy ráessen a nagy. Közben neki olvasok, duplózunk, akármi. Fél 11 tízórai, gyümi v joghurt/túró/ilyesmi a nagynak. Közben leteszem a kicsit. Ha kell, ilyenkor főzök, bedobok egy mosást, leszedem a szárítót, stb. Délben eszik a nagy, én vele, a kicsi is közben szokott ébredni. Ha mindenki jól lakott, mindkettőt leteszem, én is pihenek, amíg együtt alszanak. Olvasok, írok, varrok, esetleg sorozat, ilyesmi. 3 körül kelnek, uzsi, szopi, udvar. A nagy homokozik, csúszdázik, mászkál, a kicsi pihenőszékben v pokrócon. 5 körül jön haza a férjem, ha kell, elmegyünk boltba, ha nem, akkor bemegyek főzni, ő marad velük. 6 körül bejön mindenki, a pici szopizik, a nagy játszik. 7-fél 8 körül fürdés, utána az utsó kaja mindenkinek. 9-re alszanak a gyerekek, utána miénk a ház, filmezünk, összebújunk, beszélgetünk, éjfél körül fekszünk. Éjjel mindenki alszik.

A nagy másfél éves, a kicsi 3 hónapos.

2019. máj. 20. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:

4 hónapos. 8 körül ébred, de olyankor egy picit el tud lenni, mosolyog, rúgkapál. Ezalatt kávézom, teggelizek, beágyazok, mosást indítok, felöltözöm. (Ezek előtt van egy kis ölelgetés, puszi).

Utána baba öltöztetés, pelenka, dvitamin.m fésülés, körömvágás ha kell. Szopi.

Ez már kb 10 óra. Hurciba rakom, elmegyünk kutyástul, kb 1 óra séta. A második felében alszik.

Hazaérünk, 2. Kávé. Innentől változó. Többször kipróbálom, hogy elvan-e letéve (változó, lehet 5 perc vagy 1 óra is), és van közös játék (babajóga, mondóka). Kb 2-kor altatódik, a du alvás kb 1 óra + fél óra altatás, de ez változó.

Ébredéskor letevés vagy játék, fél 5 körül szopi, utána letevés/játék.

6 körül felcuccolunk a 2. sétára, ott is bóbiskol. 7 körül haza, kutyaetetés, szopi, fürdés, altatás, alvás.

Éjjel 2 evős plusz vmennyi sima ébredés ez nagyon változó.

Kellhet még bevásárolni, azt az 1. Séta után vagy a 2. Séta előtt szoktam, tökre szereti a boltot.

Amit írtam, a letevés/játék: ez változó, ha nincs el jól, akkor nehéz de vmelyik részében a napnak tuti van jólellevés.m olyankor illetve altatás után van a házimunka illetve van még amikor kicsit van el, akkor pár percenként odaszaladok, puszi, vmi pörgetős játék (levegőben pl vagy lábszáron hinta), lerakom fél méterrel arrébb vagy hasra vagy hátra, játékot cserélek.

Szeretem ha nem kell minden helységbe magammal vinni mert széttagolt a ház, de néha ilyenje van, akkor oda teszem le ahol vagyok.

Ha Apa otthon van, nehezebb és könnyebb, mert akkor időre kell fözni, viszont néha egy pár percre rá tudom "sózni" illetve a házimunkában is segítséget kapok.

Kertbe szép időben szintén ki tudunk cuccolni.

2019. máj. 20. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Jövő héten lesz 3 hónapos a babám, már nagyjából beálltunk egy menetrendre. Reggel 5-6 között ébred, szopizik, utána kicsit nézelődik, elmosolyog a látottakon, addig ott ülök/fekszem mellette, simi, puszilgatás, mutogatom neki a játékait. 7 körül visszaalszik, akkor én rendbeteszem magamat és a lakást, 9 körül megint éhes, addigra én összekészülök, szoptatás, és utána indulunk vagy az edzésemre, vagy sétálni. Dél körül érünk haza, megint szoptatás, én eszek, ekkor alszik egy hosszabbat. 15 körül megint ébred, szoptatás, és megyünk le megint sétálni, kb. 18-19 óráig lent vagyunk, időjárástól függ. Hazamegyünk, amint felébred fürdetés, szoptatás, utána még elvan magának a járókában, legkésőbb 22 körül teszem le végleg aludni, ha nem alszik el hamarabb.
2019. máj. 21. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Annyira mar nem pici,9 hos de azert leirom,hatha hasznos :)

Reggel 7-8 kozott kel. Ezutan jatszik kicsit majd 9kor 180 ml tapszer es alvas.

10 korul tizorai altalaban gyumi,vajaskenyer,joghurt,kefir

12:00 ebed (zoldseges,tesztas,husis bebietel)

12:30-13:00 alvas,majd olyan 14:00 korul kel

16 ora: uzsi: tejpep ,vizbegriz tapszerrel keverve.

Ezutan estig farasztom,jatszunk ,setalunk ,udvaron vagyunk.

20:00 furdes majd 210-240 ml tapszeren bealszik.

Ekkor leteszem a kisagyba es alvas :) majd masnap kezdodik elorol..:)

2019. máj. 29. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!