19hónapos lányom extra vékony, és alig hízik. Engem nagyon zavar, másoknál is van így?
Figyelt kérdés
Normál paraméterekkel született, most mégis csak 80cm és 8,5kg! Az apja is ilyen soványka volt kiskorában,7-8 évesen kezdett hízni.. Engem mégis nagyon zavar. Tejérzékenységet megállapítottak nála egy csomó vizsgálat után, de semmi egyéb.2010. júl. 6. 21:15
1/6 anonim válasza:
Az én lányom most múlt 1 éves és csak 72 cm és 7600 gr.Ő is normális méretekkel született.Már voltunk egy csomó vizsgálaton,de nem találtak nála semmit.Már a háziorvos is belenyugodott,egyszerűen ilyen alkat.Jókedvű,egész nap játszik,mászik.Szerintem ne izgulj,nincs gond.Mi felnőttek sem vagyunk egyformák.A tejérzékenységgel kapcsolatban,Te vetted észre hogy valami van?
2/6 anonim válasza:
Kisfiam 23 hónapos, 21 hónapos korától fogyott, és szinte leállt a növekedése (most 83-84 cm és 9.5 kg). Nálunk sajnos úgy néz ki, hogy lisztérzékeny, és emiatt alakultak így a dolgok. Orvosi műszerboltban, talán gyógyszertárban is kapható otthon elvégezhető teszt (kb. 4000 Ft), szerintem érdemes elvégezni a ti esetetekben is. Aztán ha negatív, akkor megnyugodhattok, ha pozitív, jön egy csomó vizsgálat, de diétával rendbehozható (azaz rendben tarrtható) a dolog. Persze az is lehet, hogy tényleg csak ilyen alkat, és jobb lesz így elfogadni. Később még alakulhat.
3/6 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak:igen, nekünk gyanús volt, mert sokszor hányt, főleg tejtermékes dolgok után.Remélem ki fogja nőni.
Másodiknak:Augusztusban megyünk vissza a gastrora, a doki azt mondta, ha nem fog hízni, akkor megnézik újra a liszt és a tejérzézkenységes dolgokat, változott e valami, meg még verejtéktesztet is akarnak vele csinálni.
2010. júl. 7. 07:43
4/6 anonim válasza:
Első vagyok,köszi hogy válaszoltál.Csak arra gondoltam,hogy nálunk is nincs-e valami ilyesmi.De még nem fordult elő,hogy hányt volna valamitől,semmi gond a tejes dolgokkal.Sőt,mással sem.Még egyszer köszi,hogy írtál.
5/6 anonim válasza:
Második vagyok. Verejtéktesztet miért csinálnak (még nem hallottam róla, azért kérdezem)? Egyébként kitartást Nektek, teljesen átérzem az aggodalmad. Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény!
6/6 A kérdező kommentje:
A verejtékteszt a hőleadás végett fog kelleni, hogy valahogy ebből az anyagcserére is következtetnek majd. Sajnos én sem tudom még pontosan, majd augusztusban reméljük lesznek valami fejlemények. Most megint alig-alig eszik, néha meg egésznap nyámmog valamit. Pl a főztöm most nem kell neki, szinte csak hideget eszik. 2-3 hete meg ponthogy ezt nem volt hajlandó. Saját lányomon nem bírok kiigazodni:S
2010. júl. 7. 22:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!