A kisfiam (7hetes) pár napja nagyon elkezdett nyáladzani és a nyelvét dugdossa, mitöl lehet ez? Jönne a foga, nem korai még? A szája alatt már kis piros kiütések vannak, a nyáltol lehet mivel kenjem?
Az én kisfiam is akkor kezdett nyálazni, de csak most, három hónap múltán jött ki az első fogacskája.
Én a pattanásokkal nem csináltam semmit. Egy-két nap alatt leszáradnak.
Szia! Szerintem ez nem szájpenész, inkább a foga. (A szájpenész apró fehér foltokban jelentkezne a szájában, anyelvén.) Elkezdtek mozgolódni a fogcsírák, az okozza a tüneteket, mármint a nyálzást és a rágcsálást. A Dentinox gél nem segít, mert egy pillanat alatt lenyalják a picik, és már nem is ott hat, ahol kellene. Ezt sajnos el kell viselniük. Ha az éjszakák már nagyon fárasztóak, és valószínűleg a fogzás miatt, adhatsz neki nagyon kicsi fájdalomcsillapítót. Mi Nurofent használunk, fogzási fájdalomra is jó. A piros pöttyök pedig attól vannak, hogy a szájban vannak bacilusok, amik a nyállal együtt kijönnek, és a bőrön kezdenek el kicsit tenyészni. Arra mi Sudocremet használtunk, és gyakrabban mosdattuk. Kitartás, el fog múlni minedegyik tünet.
-Macska-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!