Kisfiam 7 és fél hónapos de még nem is kúszik. El kell vinnem vmilyen orvoshoz? Devenyeshez nem tudom mert 50 kmre van a legközelebbi.
Kérj beutalót vagy időpontot fejlődésneurológiára, de szerintem kezd azzal, hogy megmutadod a védőnőnek /gyerekorvosnak.
A gyerekorvosnak mi a véleménye róla?
Egyébként nekünk is 50 kmre van a mindkét gyógytornásznak, de ha menni kell, hát menni kell. Van autó, busz, taxi, barát, az ember még tudja oldani.
Mit csinál? Gondolom átfordulni tud. Körbe-körbe sem kúszik? Próbálkozik egyáltalán? Esetleg tud már ülni?
A fiam hamarabb tanult meg felülni, ezért később kezdett kúszni, majd csak 9 hónaposan. A lányom 7,5 hónaposan kezdett. Egyik napról a másikra tanulták meg mindketten.
Egyébként a védőnői státuszon úgy tudom 9 hónaposan "kell" tudniuk kúszni.
Amúgy, ha körbe -körbe kúszik az is kúszás.Nálunk úgy kezdte a lányom, 1 hétig kettőig csak körbe kúszott, ha az megvan akkor az azt jelenti kúszik.
Az meg ,hogy négykézlábra áll ringatja magát, már a mászás ,,közeledtét" jelzi.
https://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE
Ennek a gyógytornásznak a videóit szoktam nézni,érdemes a többire is rámenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!