Dalma mellé milyen nevet adnál, ikreknek?
A Vanda nagyon szép, de egyben nagyon hasonló is a Dalmára. Ennyire hasonlót, vagy azonos kezdűbetűvel adni nem szerencsés:(
Bianka, Alexandra, Mia, Karolina, Fanni, Eszter - ezek szerintem szépen hangzanak vele, hasonló stílusúak és nem keverhetőek:)
Előző vagyok.
Viszont a Vandához hasonló a Véda és a Vinda, ellenben nem csengenek össze a Dalmával. Ezeket adnám hozzá.
Nem olvastam végig a válaszokat,de nálam függne attól,h mi a vezetéknév.
De ha önmagaban nézzük,akkor pl....
Dalma és Kitti,Helga,Olga,Diána,Rebeka,Judit,Beáta
Valami magas hangrendű két szótagosat, ami nem túl hasonló.
Pl.:Kitti, Berill, Csenge, Inez, Ivett, Lili, Villő, stb.
#28: Pont, hogy nem túl előnyös ikreknek abszolút különböző hangrendű neveket adni pszichológusok szerint sem.
Ahogy a nagyon hasonló (Dalma - Alma, Dóra - Dorina) nevek sem ajánlottak, - mivel később úgy fogják érezni, hogy mindenki csak “összeláncolva”, ikrekként kezeli őket, - úgy a magas-mély hangzású nevek sem előnyösek, hiszen Lilike mindig elnyomottnak és komolytalanabbnak fogja érezni magát Rozália mellett, és fordítva.
A lényeg, hogy ne legyen se túl egyforma, se homlokegyenest különböző a két név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!