A babám folyamatosan nyom/ nyög, nehezen jön ki néha a kaki, puki. ez meddig lesz így? Mikorra várható javulás?
Általában 3 hetestől 3 hónapos korig tart a klasszikus hasfájós időszak, de persze ez is nagyon egyéni.
Óvatos körkörös has-simogatással (óramutató irányában), hajlított lábak óvatos hashoz emelésével, "biciklivel" lehet segíteni még kiküldeni a pukikat. Sok baba szeret ilyenkor kólikás tartásban feküdni (alkarodra fekteted hasra), vagy ölben lenni függőlegesben. Ezen kívül van még a szélcső vagy lázmérőzés. És ha kemény a kaki, valami minimál plusz folyadék (édeskömény tea, kamilla - kinek mi válik be, valakinek pont ront a helyzeten) vagy Laevolac szirup (ami tejcukrot tartalmaz). Szoptatott babánál ki lehet próbálni, hogy nem-e az általad fogyasztott, általában tejfehérje a ludas (ritkábban glutén, tojás, szója, mogyoró... és még ezer dolog), szóval kezdhetsz diétázni ezekre, minimum 2-3 hétig, hogy lesz-e javulás. Tápszeresnél meg meg lehet kérdezni a gyerekorvost, érdemes-e váltani és mire.
az én fiam olyan 2 hos korára tanulta meg és múlt el a nyögdécselés, a biogaia vált be nálunk addig, meg a sok pocaksimi és hordozokendöben hordás
Illetve én szoptatás alatt elhagytam minden puffasztó ételt plusz tejet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!