Ha a baba minden éjjel percre pontosan ugyanakkor ébred,
akkor arról leszoktatható? Jól emlékszem?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam, de a megoldásra már nem emlékszem, mert akkor még nem volt meg a babám és nem gondoltam, hogy szükségem lehet rá.
Kisfiam 5 hónapos. 4 hónapos koráig minden éjszaka 9-től 4-5 óráig aludt. 1 hónapja minden éjszaka pontosan 2 órakor kel és csak akkor alszik vissza ha megetetem.
Úgy emlékszem, hogy ha mindig azonos időpontban kel, akkor valójában nem az éhség ébreszti fel és erröl le lehet szoktatni.
Aki olvasta és emlékszik az leírná, hogy hogyan kell ezt csinálni?
2019. ápr. 6. 19:47
1/9 anonim válasza:
Követem. Nálunk ugyanez a helyzet, de Ő enni sem akar.
2019. ápr. 6. 20:00
2/9 anonim válasza:
Biztos baromság. Miért ne ébreszthetné az éhség ugyanakkor? Próbálj többet adni vacsira!
2019. ápr. 6. 20:06
3/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam. Ha 120 milit eszik, ha 210 milit, akkor is 2 órakor kel.
De köszi a "hasznos" választ!
2019. ápr. 6. 20:11
4/9 anonim válasza:
Az én lányom 6 hós korig 2x, 9 hós korig 1x enni kelt éjszaka de hasonló időpontokban. +- fél óra. Biztosan éhes volt. Voltak időszakok mikor sokszor kelt de ezekben az időpontokban ha meg is fordult a fejemben, hogy lehet mégse éhes ennyi idősen (tápszeres amúgy) de nem akart visszaaludni, ha vizzel becsaptam és nehezen úgy tűnt visszaaludt, 2 perc múlva teljesen magánál volt megint. Egy adag kaja után meg órákig hangja se volt. Úgyhogy ő tuti éhes volt. Végül semmit se tettem, hogy elhagyja az ébredéseket.
2019. ápr. 6. 20:17
5/9 A kérdező kommentje:
Értem.
De az én babám pontban 2:00-kor kel. Nincs +/- 1 perc sem, nemhogy fél óra.
2019. ápr. 6. 20:20
6/9 anonim válasza:
A fiam a mai napig fél 6kor kel. Korábban is. Most 2,5 éves.
Ez szerintem vele együtt jár, ahogy a legtöbb ember is ugyanakkor ébred. A fiam előtt én is mindig 8kor nyitottam ki a szemem. Minden egyes nap ha tudtam aludni.
2019. ápr. 6. 20:31
7/9 anonim válasza:
4-es vagyok, szerintem ez akkor sem zárja ki az éhséget, de próbáld meg, hogy nem eteted meg. Ha úgy jársz mint én (azaz vagy 1 óráig se alszik vissza vagy ha úgy tűnik igen, de sír amint kijössz) akkor csak éhes lehet. Más ötletem nem nagyon van, van egy nagyobb gyerekem is, mikor kicsi volt ő sokat volt fent hasfájás miatt is, fogzás miatt is, olyankor is sejthető volt nála, hogy nem éhes. Na ő nagyon összevissza kelt.
2019. ápr. 6. 20:51
8/9 anonim válasza:
Az én fiam is kelt éjjel enni. Pontosan, szinte napra, egy évesen egyik pillanatról a másikra már nem kelt. Ehhez szerintem az kellett, hogy mennyiséget egyen szilárd kajából, amit akkor kezdett el.
Most már átalussza az éjszakát egy fél éve. Hajnalban 5 fél6 körül adok neki egy adag tápszert mert olyankor még vissza szunnyad egy másfél órára.
2019. ápr. 6. 21:21
9/9 anonim válasza:
Szerintem erre nincsen tuti módszer, én is hajlamos voltam rá már párszor, hogy, mindig ugyanabban az időpontban ébredjek éjjel, vagy hajnalban, egy idő után abbamarad, nálam talán két hét volt a maximum, stresszes időszakban voltam, esetleg többet vidd sétálni, jobban kifárad, amúgy én mindig etetem éjszakai ébredésnél, nem is aludna vissza anélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!