Fogzás! Most én gondolom rosszul vagy a család? Ebben is az agyamra mennek!
kisfiam 2,5 hónapos. 2 hete nagyon nyáladzik és állandóan aszájában a kis ökle. én úgy tudom, hogy ez attól lehet, hogy a fogcsírák elkezdtek mocorogni, de ez egyáltalán nem jelenti ezt, hogy előbb kibújnak a fogak.
persze, mindig vannak olyan gyerekek, akiknek előbb jön, de ugye nem gondolja komolyan a családom, hogy a 2 hónapos gyerekünknek máris kinő a foga!? és akkor 3 hónaposan adjak neki répapürét.... tápláljak hozzá. ha pedig elmondom a véleményem, hogy 5-6 hónap előtt nem szeretnék, ha nem szükséges, akkor túl modern anyuka vagyok.
megüt a guta a vérremenő harctól, miszerint ez a gyerek már 8 hósan járni fog, 3 hónapos korára kint lesznek a fogai, és sorolhatnám, hogyan licitálják túl egymást nAGYMAMÁK És nagypapák és nagynénik stb.
nem lehet csak simán szeretni és szeretgetni úgy ahogy van? majd lesz minden a saját idejében!
ti hogy bírjátok a nagyon okos családtaGOKat?? én nehezen, de csak meghallgatom őket és mosolygok.... de a fogzásos dolog most kiverte a biztosítékot.
Kb. ilyen idős korában kezdte a fiam is a fogzás tüneteit produkálni. Bár az, hogy a szájában a keze, az csak annyit jelent, hogy felfedezte, neki olyan is van.
Az én fiam 9 hónapos, és még mindig nincs foga, pedig már tényleg minden tünet megvan. Nyáladzás, minden megrágása, hasmenés, éjszaka többszöri ébredés, nyugtalanság, néha "ok nélküli" sírás, már csak lázas nem volt, de egyébként minden, és még fog sehol...Egyébként minél később jön ki, annál jobb...
A fiam fog nélkül is tökéletesen tud enni kenyeret, zsömlét, husit, darabos kaját. Soha nem pürésítettem semmit, csak villával összetörtem.
Pár hetes volt még a kisfiam, mikor elkezdett nyáladzani, elég sokáig tartott, rágogatta a kis kezét is, nekünk is sokan mondták, biztos már a foga.
Nos, 8,5 hónapos, egy darab foga sincs még.
Nagyon jól csinálod! Meghallgatni, mosolyogni, majd mindent úgy csinálni, ahogy TE jónak látod! :-)
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!