Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogzás! Most én gondolom...

Fogzás! Most én gondolom rosszul vagy a család? Ebben is az agyamra mennek!

Figyelt kérdés

kisfiam 2,5 hónapos. 2 hete nagyon nyáladzik és állandóan aszájában a kis ökle. én úgy tudom, hogy ez attól lehet, hogy a fogcsírák elkezdtek mocorogni, de ez egyáltalán nem jelenti ezt, hogy előbb kibújnak a fogak.

persze, mindig vannak olyan gyerekek, akiknek előbb jön, de ugye nem gondolja komolyan a családom, hogy a 2 hónapos gyerekünknek máris kinő a foga!? és akkor 3 hónaposan adjak neki répapürét.... tápláljak hozzá. ha pedig elmondom a véleményem, hogy 5-6 hónap előtt nem szeretnék, ha nem szükséges, akkor túl modern anyuka vagyok.

megüt a guta a vérremenő harctól, miszerint ez a gyerek már 8 hósan járni fog, 3 hónapos korára kint lesznek a fogai, és sorolhatnám, hogyan licitálják túl egymást nAGYMAMÁK És nagypapák és nagynénik stb.

nem lehet csak simán szeretni és szeretgetni úgy ahogy van? majd lesz minden a saját idejében!

ti hogy bírjátok a nagyon okos családtaGOKat?? én nehezen, de csak meghallgatom őket és mosolygok.... de a fogzásos dolog most kiverte a biztosítékot.

2010. júl. 4. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Az unokám még nem volt egészen 3 hónapos,amikor kibújt a foga. Ritkán,de előfordul ilyen is.
2010. júl. 4. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Kb. ilyen idős korában kezdte a fiam is a fogzás tüneteit produkálni. Bár az, hogy a szájában a keze, az csak annyit jelent, hogy felfedezte, neki olyan is van.

Az én fiam 9 hónapos, és még mindig nincs foga, pedig már tényleg minden tünet megvan. Nyáladzás, minden megrágása, hasmenés, éjszaka többszöri ébredés, nyugtalanság, néha "ok nélküli" sírás, már csak lázas nem volt, de egyébként minden, és még fog sehol...Egyébként minél később jön ki, annál jobb...

A fiam fog nélkül is tökéletesen tud enni kenyeret, zsömlét, husit, darabos kaját. Soha nem pürésítettem semmit, csak villával összetörtem.

2010. júl. 4. 18:45
 3/10 anonim ***** válasza:
szia.amikor nálunk ez volt,a védőnő mondta,hogy a nyálmirigyek tisztulnak ezért nyálzik ennyire,de a fogcsírák is elindulnak de még az nem fáj.a család véleményét pedig engedd el a füled mellett.különben csupa méreg lesz a gyereknevelés első éve.Mindenkit meg kell hallgatni,és a jó tanácsokat megfogadni,úgy sem ellenőrzi senki mit mikor mennyi idős korába csinálsz vele.A túllicitálás meg idős nagymama betegség.ugyan miről másról beszélnének,hogy 2 éves unokájuk már számol,persze csak azt ismételgeti hogy öt de az már számolás,olyan jol hangzik ez a boltban,meg mindenhol.Anyám pl azzal kürtöli tele a falut hogy oda van a nagyapjáért,és papa az első szava mikor kinyitja a szemét,nem is tud létezni nélküle.imádja a papát,de apát hívja minden reggel,és papát csak akkor szólít ha hozzá megyünk.de milyen jó hogy mindenki arról beszél a mi unokánk ilyen.és még sorolhatnám,néha az én hajam is az égnek áll,de legyen az annak a gondja aki elhiszi ezeket és eszi a méreg hogy az övé még nem ilyen.
2010. júl. 4. 19:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én erre csak egy ellenpéldát írok,hogy nagybátyám fia 2hónapos,és 2foga kint van:)Szóval bármi lehet...van olyan baba is aki foggal születik.Az meg a te döntésed hogy mikor kezdessz hozzátáplálni,úgyis lesz olyan,(nagyi,vagy akárki)aki beleszól(na)....:)Ne fpglalkozz velük,tedd úgy,ahogy jónak látod.(34h)
2010. júl. 4. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
valóban korábban más elvek voltak uralkodóak, de a tudomány jelenlegi állása szerint az a legegészségesebb, ha a abba fél éves koráig csak anyatejet (ennek hiányában tápszert kap) Ez persze sok családban vezet feszültséghez, mert az anyák, anyósok "másként tudják.." Mindazonáltal a gyerek anyja a "főhatóság", úgyhogy szerintem a legjobb, amit tehetsz, ha alaposan utánanézel a hozzátáplálás szabályainak (például itt [link] és belátásod szerint cselekedsz, nem pedig a családi kupaktanács nyomására.
2010. júl. 4. 20:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Pár hetes volt még a kisfiam, mikor elkezdett nyáladzani, elég sokáig tartott, rágogatta a kis kezét is, nekünk is sokan mondták, biztos már a foga.

Nos, 8,5 hónapos, egy darab foga sincs még.

Nagyon jól csinálod! Meghallgatni, mosolyogni, majd mindent úgy csinálni, ahogy TE jónak látod! :-)

Boldog babázást!

2010. júl. 4. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt már egy ilyen nyálazós periódus kb ennyi idősen. Most 5 hósak múltunk, de újra jobban jön a nyála. Fogunk meg még egy sincs. És remélem még ez sem fogzás lesz.
2010. júl. 4. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ugyanezt csinálja. Mi most voltunk 2 hónaposak, de már vagy 2-3 hete nyáladzik + állandóan a szájában van az ökle. Én is azt olvastam,h ez a fogcsírák miatt van,de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindjárt ki is nő a foga.
2010. júl. 4. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is 2-3 hónaposan kezdődött, de annyira, hogy azt hittem hamar kijön... Végül 6 hónapos korában bújtak ki. Kitartást a nagyszülőkhöz!
2010. júl. 4. 21:55
 10/10 A kérdező kommentje:
hát én is ezt mondom, hogy mocoroghatnak a fogcsírák, de nem értik. mindegy. egyik fülemen be.......
2010. júl. 4. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!