Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megkésett mozgásfejlődésben 4...

Megkésett mozgásfejlődésben 4 hónaposan? Gyógytorna?

Figyelt kérdés

Babám nem hajlandó hason maradni. Ha hasra teszem azonnal repülőzik. Ha beállítom a karját, akkor szépen tartja a fejét, de üvölt és tiltakozik ellene. 2 hónapja járunk Dévényre, minden nap többször is hasra teszem, mégsem segít semmit. Most tovább küldtek Katona-módszerre bennünket. Teljesen el vagyok keseredve! A vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem oxigénhiányos, de félek, hogy még sincs minden rendben és sérült.

Van valakinek tapasztalata ezzel a tornával/repülőzéssel?

#repülés #Dévény #Katona-módszer #mozgásfejlődésben
2019. ápr. 1. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Segíteni ugyan nem tudok, de 3 hónapos a lányom és ő szintén nem marad meg hason. Mi holnap megyünk konduktorhoz, meglátjuk mit fog mondani.
2019. ápr. 1. 13:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Megírod majd nektek mit mondott?
2019. ápr. 1. 13:24
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

?

4 hósan kezdenek a babák hátról hasra fordulni, ezt a 4-5 hó között teszik meg valamikor elöször.

Hasra nem kell eröltetni, de azért naponta 1-2x lehet vele próbálkozni.

Prolémázni akkor kezdjél, ha 6 hósan nem forog még egyik irányba sem. Minek jártatok eddig dévény tornára?

Déényesek köztudottan mindenkinek mindenre terápiát ajánlanak.... Ha egy gyerek ortopédus azt mondja, hogy járnotok kell akkor járjatok.

4 hósan még nincsen semmiben sem lemaradva.

2019. ápr. 1. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lånyommal 6 hónapig jártunk dévényre. Minden baba más ütemben nő, fejlődik, igy a torna se hozhat gyors, látványos eredményt mindenkinél. Kisebbik lányom 4 hónapos, vele most keztük a dévényt, szintén repülőzés és hipotónia miatt. 5 percig birja hason, aztán hiszti van. De nem aggódok, mert a nagyobbikkal is végig csináltuk ugyanezt minden rendben vele.
2019. ápr. 1. 14:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Minden irányba forog már.

Védőnő követelmény listáján szerepel a hason maradni 20 percig. Meg hason váltott kézzel nyúlni a játékért (tehát jobbról adom neki és bal kézzel nyúl érte.

2019. ápr. 1. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Ma volt a 4 hónapos státuszunk. Kb 10 percig birta a lányom hason és még egyáltalán nem nyul játékért igy hason fekve. Nem mondta hogy ez gond lenne. Háton fekve már elveszi a játékot és a szájához veszi. Napról napra, hétről hétre változik minden, szerintem ne aggódd túl! :)
2019. ápr. 1. 16:34
 7/9 anonim válasza:
Szia, kislányom 1 éves, már totyog. Anno utált hason lenni, szerintem SOHA nem volt olyan, hogy 20 percig ő hasalt volna. És eleinte az egyik oldalt sokkal jobban preferálta, ha nyúlni kellett. És azt a fejmegtartós próbát sem tudta megcsinálni, amikor ülésbe felhúzzák. Én is elvittem persze mindenhová, mert komplikált szülés volt, és nagyon féltem, hogy megsérült. Árgus szemekkel figyeltem, és mindenen kétségbeestem, ha nem a nagykönyv szerinti volt. Neurológusnál is voltunk, Dévényesnél is jártunk kétszer, de máshová és elvittem, és nekünk a nem dévényes gyógytornász sokkal jobban bejött. Bár ő is mindig mondta, hogy semmi gond a babával, csak az én megnyugtatásomra ad újabb időpontokat. Mindenki mondta, hogy nincs baj, csak túlaggódom. És igazuk lett, most már én is megnyugodtam, 1 éves totyog, minden érdekli, nagyon vidám, okos, ügyes baba. Ha budapesti vagy szívesen megadom annak a gyógytornásznak a nevét, akihez jártunk, az ő szavában tudtam a legjobban megbízni. 15 éve foglalkozik babákkal, oktat is a gyógytornász szakon, nagyon sok sérült és egészséges babát látott már, rögtön meg tudja mondani, hogy kell-e aggódni vagy sem, és ad fejlesztő gyakorlatokat, amiket otthon lehet végezni. És nagyon szépen bánik a babákkal, soha nem sírt a babám a kezelései alatt.
2019. ápr. 4. 12:08
 8/9 anonim válasza:
És még valami (ez előző vagyok újra), mert most olvasom, hogy írod, midnen irányba forog már. Emlékszem, hogy amikor kislányom 3.5-4 hónaposan elkezdett forogni, és a gyógyotornásznál is forgott a matracon, mondta, hogy na anyuka tessék megnyugodni, gyönyörűen forog, tökéletes időben van, semmi baj sincs, az oxigénhiányos babáknál úgy várjuk a forgást, mint a messiást, mert későn szokott beindulni. Szóval ha már most forog a babád minden irányba, szerintem nagy baj biztos nincs. :)
2019. ápr. 4. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:

#7 nem vagyok pesti, de nagyon szépen köszönöm a választ.

Azóta voltunk már gyerekorvosnál és ő teljesen kiakadt a védőnőre, hogy miért kell egy egészséges babát ennyit kínozni. Bent voltunk nála vagy 40 percig. Minden reflexét, akaratlagos mozgását megvizsgált a babának és mindent korának megfelelőnek talált.

2019. ápr. 5. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!