Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek ujszulottkent nem...

Akinek ujszulottkent nem tudott napközben aludni a babája, később megoldódott a probléma?

Figyelt kérdés
Úgy látom, h alvás igénye lenne de nem tud elaludni, illetve nem tudom elaltatni. Az esetek többségben elaltatom aztán miután letettem 5 perc múlva megebred. Vagy el se lehet altatni. Nem tudom miért, nem különösebben hasfajos, habár egyértelműen zavarja az emésztése. De egyébként is olyan sokszor, mint aki fel van húzva... amúgy asitozik, látszik, h álmos. Jobb napokon (nagyon ritka), sikerül aludnia és egy nap többet is hosszan. De 10-bol 9x csak a kínlódás megy. Fog ez változni? Ha lecseng ez az emésztési mizéria, jobb lesz? Megnyugszik később? És ha igen, kb mikor?
2019. márc. 30. 13:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is alig aludt valamit nappal. Max 30 perceket egyhuzamban talan 2x egy nap. Éjszaka is rengeteget kelt. Utólag kiderült, hogy ételallergias. Pedig rajta sem mindig latszott hogy a hasa fajna. Inkabb csak nem tudott elaludni és ha elaludt is, hamar felébredt. Esetleg ebbe az iranyba is elindulhatsz
2019. ápr. 3. 12:32
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Rajtad sem aludt vagy rajtad azért tudott aludni? Milyen ételre allergiás? Semmi más jele nem volt?
2019. ápr. 3. 12:57
 13/18 anonim ***** válasza:

Fiam hetekig nem aludt napközben. Ha elaludt, letettem 5-10 perc múlva kelt. Túlfáradt baba lett. Délután 4-5 órára kezelhetetlenül csak sírt és sírt.

Egyedül az vált be hogy nem tettem le. Rajtam aludt.

Tudom hogy nagyobb gyerekkel ez kivitelezhetetlen.

A kendő jó ötlet, a karikás meg még életkori lát is és prakitusság szempontjából is tökéletes.

Próbáld meg nem akkor beletenni mikor álmos. Mondjuk reggel ébredés, pelus csere, evés után. Esetleg egy tanácsadót felkeresni, kipróbálhatnátok másfajta eszközt.

Sokkal könnyebb nagyobb gyerek mellett akár játszóterezni, motorozni, biciklizni, ha a kicsi közben édesdeden alszik rajtad.

Kitartást, tudom milyen ez. Az én fiam olyan 2,5-3 hónapos volt mire le-le lehetett tenni. 8 hónapos koráig ringatva kellett altatni. Most másfél éves, kettő dolgom van ha álmos, fogom a cumisüveget, meg fekszek mellette csendben míg elalszik.

2019. ápr. 3. 13:06
 14/18 A kérdező kommentje:

Adná az eg, h három honaposan elmuljon 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Itt vagyunk ketten anyukámmal és képtelenek vagyunk elaltatni. Engem meg a napokban műtöttek, most magamra se tudom kötni, nem hogy jarkaljak vele.... már olyan rémtörténeteket is olvastam, h valakinek a gyereke 15 honaposan is rajta aludt 😱

Meg, h a mozgasfejlodesig így marad...az az 5. hónap (jó esetben), rossz esetben meg a 7.....

2019. ápr. 3. 14:18
 15/18 A kérdező kommentje:
13# egyébként jó alvó lett a gyermekdből?
2019. ápr. 3. 16:59
 16/18 Bedrien válasza:

Szia. Mennyi idős a babád?

Nálunk is hasonló volt a helyzet. Most 9 hetes babával.

Ezen a héten viszont javult a helyzet. Reggel hagytam hogy ébredés, evés, kicsi játék után zenére az elektromos hinta a aludjon. Ez 2-3 óra lett.

Utánna délután eves kicsi játék, és pihenoszekbe alszik minimum 1 órát.

Este fürdés után magától elalszik az ágyába.

Szerintem nem kell nappal erőltetni hogy a kiságyba aludjon.

2019. ápr. 4. 17:23
 17/18 Bedrien válasza:
Ja és ha szopizik közbe ne hagyd aludni, mindig ebrezgesd. Ha elhagyja bufiztesd meg. Cserélj pelust. És kináld meg a másik cicivel.
2019. ápr. 4. 17:25
 18/18 A kérdező kommentje:
Neeeeem, nem erőltetem én a kisagyat. Van 4 féle hintank, egyikben sem alszik el :-/ csakis ölben
2019. ápr. 5. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!