Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, hogy nem ül még?

Baj, hogy nem ül még?

Figyelt kérdés
Minden ismerősöm egyidős gyermeke ennyi idősen már ül/ült, tudták vinni hintázni, az én kisfiam nem ül még, nem kúszik, csak forgolódik. Persze tudom minden baba más, de tényleg mindenhol ezt látom, amúgy 6 és fél hónapos, és még ölben tartva megtámasztva sem ül rendesen, hanem így előreakar dölni mindig. Van okom aggódni? Nektek mikor ült a babátok és hogyan? Tudom az a normális, ha mászásból ül "ki", de a legtöbb ismerősömnek se mászik még, mégis ülnek szépen egyedül.
2019. márc. 25. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

A fiam negykézláb állásból ült ki 6 hónapos kora körül, nem kúszott-mászott még ekkor, csak kutyázott. A lányom oldalfelvéksől tornázta fel magát 7,5 hónaposan, ő sem tudott még ekkor kúszni, sőt meg négykézlábra állni sem.

Egyébként nincs elkesve a babád, azt hiszem 9-10 hónaposan "kell" tudniuk ülni.

2019. márc. 25. 09:29
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Egy jó tanács, ne hasonlítgasd mások gyermekéhez a sajátodat mert beleőrülsz, hidd el mindent meg fog tanulni a maga idejében, a sajátjaimon látom, higy nem egyformán fejlődnek.

Tegnap pl. kérdezte apukam, hogy mikor fog felállni a lányom (9,5 hónapos), mondtam nem tudom, lehet holnap, lehet egy hónap múlva, erre ahogy ezt kimondtam belémkapaszkodott és felállt. Egyik napról a másikra produkálnak dolgokat.

Első válaszoló voltam még mindig

2019. márc. 25. 09:33
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

9 hónaposan, amikor felállt, állásból ült vissza.

Mászásból csak próbálkozott, de sosem sikerült.

Ne stresszeld magad más gyerekén, mert megőrülsz. Nem verseny ez, csak a védőnő és a gyerekorvos szavára hallgass.

2019. márc. 25. 09:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól még tudhat (remélhetőleg) az ismerősök gyereke stabilan (nem összerogyva/megtámasztva/kapaszkodva) ülni, hogy nem magától ült oda.

De 6 és fél hónaposan még nincs elkésve a tiéd sem, majd biztos lesz valami, amiben ő lesz okosabb vagy ügyesebb.

2019. márc. 25. 10:05
 5/5 anonim ***** válasza:
11 hónaposan tanult meg, addig még etetőszékbe se tehettük (ikea antilop).
2019. márc. 25. 10:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!